Франк Рибери направи изненадващо признание пред Gazzetta dello Sport цели

...
Франк Рибери направи изненадващо признание пред Gazzetta dello Sport цели
Коментари Харесай

Рибери призна, че е бил ограбен през 2013 г. за „Златната топка“

Франк Рибери направи изненадващо самопризнание пред Gazzetta dello Sport цели 9 години по-късно. Той съобщи, че се усеща ограбен за най-значимото отличие във футбола - „ Златната топка “.

„ Не беше постоянно, тъй като направих необикновен сезон и заслужавах да печеля. Удължиха периода за гласоподаване и това бе много необичайно. Почувствах, че има някаква политическа интервенция “, сподели френската легенда.

През сезон 2012/13 Рибери е най-хубавият футболист на Байерн Мюнхен в един от най-доминираните от „ баварците “ сезони в историята. Спечелен е требъл от Шампионската лига, Първа Бундеслига и Купата на Германия. Дори крилото подвига и четвърти трофей със Суперкупата на страната.

Удълженият период, за който приказва ветерана, е сред 15-29 ноември 2013 година ФИФА тогава взема решение да даде опция на всички участници в анкетата да премислят вота си. Именно тогава гласовете се разделят съвсем по равно сред Франк Рибери, Кристияно Роналдо и Лионел Меси. Португалецът обаче обръща резултата в своеобразното добавено време и регистрира 27,99% благосклонности против 24,72% за аржентинеца и 23,36% за французина.

До през днешния ден това се смята за един от най-големите кражби в историята на „ Златната топка “, наред с 2010 година, когато Уесли Снайдер бе в сходна обстановка, както и Върджил ван Дайк през 2019 година, въпреки бранителят да не реализира чак толкоз доста отборни оценки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР