Франческо Баная (Ducati) спечели своя четвърта поредна квалификацията в MotoGP

...
Франческо Баная (Ducati) спечели своя четвърта поредна квалификацията в MotoGP
Коментари Харесай

Баная с 4-и пореден полпозишън, Куартараро ще потегли едва 15-и на „Мизано“

Франческо Баная (Ducati) завоюва своя четвърта поредна квалификацията в MotoGP и ще потегли от полпозишън в утрешната конкуренция за Гран При на Емилия-Романя, 16-и кръг за сезон 2021

Италианецът трябваше да премине през първата фаза на сесията за място, в която той даде най-хубавото време, само че и на натрупа скъпи километри на изсъхващата „ Мизано “. Именно този опит му разреши да оглави и класирането в края на решителната част на квалификацията, което той реализира с време от 1:33.045. Компания на водача на Ducati на първата редица на следващия ден ще вършат неговият съотборник Джак Милър и Лука Марини (VR46 Esponsorama Ducati), които бяха със надлежно 0.025 и 0.085 секунди по-бавни от италианеца.

Вторият ред на стартовата решетка ще си поделят Пол Еспаргаро (Honda), Мигел Оливейра (KTM) и международният вицешампион за 2020 Франко Морбидели (Yamaha), а на третия ще бъдат Марк Маркес (Honda), Икер Лекуона (Tech 3 KTM) и Данило Петручи (Tech 3 KTM). Най-бавни в изпълнената с рухвания втората фаза на квалификацията бяха Йоан Зарко (Pramac Ducati), Алейш Еспаргаро (Aprilia) и Хорхе Мартин (Pramac Ducati), които ще заемат позициите на четвъртата редица на следващия ден.

Лидерът в международния шампионат Фабио Куартараро (Yamaha), които на следващия ден може да си подсигурява своята първа купа в кралския клас, ще потегли едвам 15-и след проблематична първа квалификационна сесия. В нея французинът неколкократно мина през зони с жълти знамена и даже загуби своето най-хубаво време поради това. Дори и то обаче нямаше да го класира за подготовка две, защото с него той щеше да бъде 13-и на старта. Печеливши от изтриването на времето на Куартараро бяха Алекс Ринс (Suzuki) и Алекс Маркес (LCR Honda), които ще потеглят надлежно 13-и и 14-и.

Валентино Роси (Petronas Yamaha SRT), който в утрешния ден ще направи своя финален старт на италианска земя приключи днешната подготовка на последното място и ще потегли 23-и на следващия ден.

Надпреварата за Гран При на Емилия-Романя в MotoGP стартира на следващия ден в 15:00 часа българско време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР