Фотоизложбата Воин. Миротворец. Молитвеник. Образът на светия благоверен княз Александър

...
Фотоизложбата Воин. Миротворец. Молитвеник. Образът на светия благоверен княз Александър
Коментари Харесай

Фотоизложба по случай 800 години от рождението на княз Александър Невски

Фотоизложбата " Воин. Миротворец. Молитвеник. Образът на светия правоверен княз Александър Невски в украсата на Исакиевския и Сампсоновия събори и храма " Възкресение Христово " ще бъде открита на 6 декември от 18,30 ч. в Мраморната зала на Руския дом в София (Руския културно-информационен център, ул. " Шипка " 34).

Събитието е в границите на честването на 800-годишнината от рождението на светия правоверен популярен княз Александър Невски. Посетителите ще могат освен да видят обзавеждането на храмовете, само че и да прегледат в елементи фрагментите от творби, които се намират в катедралите на огромна височина, и изцяло да оценят обсега и величието на тяхната живописна декорация.

Експозицията е проведена от Държавния музей-паметник " Исакиевски събор " със съдействието на представителството на " Россотрудничество " в България.

Руският дом в София и Руският научен съюз в България " Проф. Александър Федотов " канят на Дни на съветската чужбина в България. Те ще бъдат открити на 2 декември от 18 ч. в Мраморната зала, когато ще бъде показана изложбата " Ваше благородие, госпожа Чужбина... " На 3 декември от 16 ч. стартира кръгла маса на тематика " Руският некропол в България ", а от 18 ч. в дребната зала ще бъде показан интернационалният кинофестивал " Руската чужбина ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР