Фотоалбум, разказващ историята и успехите на спортните клубове на ЦСКА,

...
Фотоалбум, разказващ историята и успехите на спортните клубове на ЦСКА,
Коментари Харесай

Фотоалбум представя ЦСКА като световен феномен в спорта

Фотоалбум, разказващ историята и триумфите на спортните клубове на ЦСКА, беше показан през днешния ден на стадион " Българска войска ". Изданието, което излиза във връзка юбилея на алените и се назовава " 70 години ЦСКА ", съдържа 360 страници с повече от хиляда фотографии.

Освен фотоси албумът включва текстове и статистики, най-великите мигове, персони и достижения - както във футбола, по този начин и в останалите над 30 спорта, които е развивал ЦСКА. Над 200 страници са отдадени на футболния тим.

" Вероятно и 3000 страници нямаше да стигнат с цел да се опишат и фотодокументират триумфите на многото футболисти и спортисти, донесли на България популярност и мотиви за национална горделивост ", съобщи един от създателите - Боян Бойчев. Другите двама са Тодор Шабански и Бончук Андонов.

 Фотоалбум показва ЦСКА като международен феномен в спорта
© Тодор Шабански

Фотоалбумът е разграничен на разнообразни секции. Една от тях е озаглавена " Първите ", описаха създателите, и показва пионери в българския спорт - първия олимпийски медалист, първия олимпийски първенец, първия международен отличник, първите носители на " Златна обувка " и " Златна топка ", първия европейски клубен първенец, първия с орден от зимна олимпиада и други

В представянето на албума участваха капитанът на първия тим на " ЦСКА - София " Божидар Чорбаджийски, Димитър Пенев, Аспарух Никодимов, Таня Богомилова, Валентин Йорданов и други

" 70 години ЦСКА " е на цена 40 лв. и може да бъде закупен от почитател магазина на стадион " Българска войска ".

 Фотоалбум показва ЦСКА като международен феномен в спорта
© Тодор Шабански
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР