фото: НАСАСлед изпращането на няколко спътникови ескадрили Starlink тази година,

...
фото: НАСАСлед изпращането на няколко спътникови ескадрили Starlink тази година,
Коментари Харесай

Amazon ще създаде своя собствена сателитна интернет система

фото: НАСА

След изпращането на няколко сателитни ескадрили Starlink тази година, компанията SpaceX ще стартира тестване на личната си световна система за разпространяване на Интернет, като това ще се случи още до края на лятото.

Внезапно обаче, директният съперник, Amazon, към този момент получи позволение от американския регулатор FCC (Федералната комисия за съобщения) да изстреля 3 236 спътника по плана си Kuiper. В разрешението от FCC е маркирано, че Amazon ще може да изстреля 1 618 спътника до 2026 година.

Компанията ще може изцяло да разположи трихилядната ескадра в нискоземна орбита до 2029 година Проектът на Amazon е на стойност 10 милиарда $. Според плана Kuiper спътниците ще бъдат изстреляни на три разнообразни височини, а с цел да стартират да обслужват хората с Интернет, в орбита са нужни единствено 578 спътника.

Все още не е оповестено коя компания ще се занимава с стартирането на устройства на Amazon в орбита, само че Blue Origin, създателят на Amazon Джеф Безос, няма да взе участие в превозването на спътниците в орбита.В публично изказване Amazon отбелязва, че планът на Kuiper цели да обезпечи широколентова връзка в области, недостъпни за обичайните оптични или мобилни мрежи.

 

fakti.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР