ФОТО: Газета.руТрагедия сполетя семейството на Формула 1, което е в

...
ФОТО: Газета.руТрагедия сполетя семейството на Формула 1, което е в
Коментари Харесай

Разстреляха със снайпер бащата на пилот от Ф1 /ФОТО/

ФОТО: Газета.ру

Трагедия сполетя фамилията на Формула 1, което е в Португалия този уикенд за днешния старт от Гран при. Руснакът Виталий Петров, който бе водач във Ф1, в този момент е стюард на надпреварите и човек със сериозен престиж в спорта, отлетя по неотложност за родината си, откакто научи, че татко му Александър е бил убит пред дома им във Виборг, на стотина километра от Санкт Петербург. Бизнесменът е умрял на място от раните си, оповестиха съветските медии.



Една от версиите за убийството е, че снайперист е дебнел Александър Петров и е отправил изстрелите. Друга е, че стрелците са били двама. Местна медия пък написа, че патронът е бил единствено един - тъкмо в сърцето.



Бизнесменът е един от най-големите в района, като е съсобственик на две огромни компании, както и народен представител от локалния парламент за няколко години. Той бе именуван импровизирано " собственик на Виборгската област ", тъй като въздействието му там е голямо.

Именно Александър спонсорира и кариерата на сина си в моторните спортове, като Виталий стигна до Формула 1 преди 10 години. Той кара за тимовете на " Рено ", " Лотус " и " Катеръм ".

Преди към седмица Виталий влезе в новините по различен мотив - откакто подлага на критика позицията на Люис Хамилтън и неговите апели за демонстративно коленичене преди надпреварите в поддръжка на придвижването Black Lives Matter.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР