фото:  from California, USA, УикипедияТова е един от най-големите празници в

фото:  from California, USA, УикипедияТова е един от най-големите празници в ...

Четвъртият четвъртък на месец ноември в САЩ се отбелязва като Ден на благодарността.фото:  from California, USA, Уикипедия
Това е един от най-големите празници в страната. Ето как се отбелязва:

Четвъртия четвъртък на месец ноември в САЩ се отбелязва като Ден на благодарността. Празникът е един от най-обичаните и почитани в САЩ, датиращ от времето преди създаването на Съединените щати, традицията води началото си от английските заселници. Първите пилигрими са празнували Деня на благодарността, след като са оцелели с помощта на индианци през първата тежка зима от пребиваването си на американска земя на 4 декември 1619 г. във Вирджинската колония.

Денят на благодарността е празник, почитащ нещата, с които човек се е сдобил в края на прибирането на реколтата.

Традиционното ястие за празничния ден е печена пуйка. Според информационните агенции, на днешния ден американците ще сготвят и изконсумират 46 милиона пуйки

Традиционно печената птица се сервира с пълнеж, който може да се състои от ориз, картофи, царевица и други добавки.

Пак по традиция на президента на САЩ на специална церемония се подаряват две пуйки, като едната украсява трапезата в Белия дом, а другата бива помилвана. Тя се изпраща във ферма, където я отглеждат до края на живота й.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg