фото: Rolf Krahl (Rotkraut), Уикипедия  Върховният представител по външната политика и

...
фото: Rolf Krahl (Rotkraut), Уикипедия  Върховният представител по външната политика и
Коментари Харесай

ЕС трябва да настоява България и Малта да се откажат от своите режими за издаване на златни паспорти

фото: Rolf Krahl (Rotkraut), Уикипедия
 

Върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи за следващ път, че към Русия е необходим обединен метод на Европейски Съюз.

Това се споделя в целесъобразен отчет на Европейския парламент за политическите връзки сред Европейски Съюз и Русия, представен от БНР. Документът е адресиран до Съвета на Европейски Съюз, Европейската комисия и висшия представител на Съюза по въпросите на външните работи Жозеп Борел. Той бе разискван в пленарната зала в Страсбург.

В отчета се споделя още, че Европейски Съюз и страните-членки следва да преразгледат своите инвестиционни проекти и тези за икономическо сътрудничество като  " Северен поток 2 " и атомните централи, построени от " Росатом ". В него се упорства за повече старания, посредством които да се лимитират стратегическите вложения на Кремъл.

В документа се напомня, че агенти на Главното разследващо управление са упрекнати в опит за ликвидиране през 2015 г. на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев и още двама души у нас.

Докладчикът Андрюс Кубилиюс прикани ЕС да не признава парламентарните избори в Русия, които ще се проведат в неделя.

" Миналата година режимът на Лукашенко открадна изборните резултати след провеждането им, а в този момент Путин се пробва да направи това още преди този момент. Над 100 най-значими представители на опозицията и самостоятелни претенденти не са позволени да вземат участие в тях. Алексей Навални е в пандиза, никой не чака наблюдаващи да бъдат позволени до тях. Следващата седмица ще е тест за всички нас, за европейските институции, че не се боят да заявят, че изборите са проведени в прорез с демократичните правила и интернационалното право, откакто и в този момент има доста доказателства, че е тъкмо по този начин. " - разяснява Кубилиюс.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР