Фосилизираният скелет на родственик на Тиранозавър рекс, бродил по Земята

...
Фосилизираният скелет на родственик на Тиранозавър рекс, бродил по Земята
Коментари Харесай

Скелет на динозавър на 76 милиона години ще бъде продаден на търг в Ню Йорк 

Фосилизираният скелет на роднина на Тиранозавър рекс, бродил по Земята преди към 76 милиона години, ще бъде продаден на търг в Ню Йорк по-късно през месеца, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки на аукционна къща " Сотбис ".

Скелетът на динозавъра от рода Горгозавър ще заема централно място в търга за естествена история, който " Сотбис " ще провежда на 28 юли. 

Горгозавърът е бил висш див звяр, живял на територията на днешните западни Съединени американски щати и Канада през късната креда. Той предхожда своя застрашителен роднина Тиранозавър рекс с 10 милиона години.

Екземплярът, който ще бъде препоръчан за обмен, е открит през 2018 година във групировката Джудит Ривър наоколо до Хавър, Монтана. Височината му е съвсем 3 метра, а дължината - 6,7 метра. 

Всички останали известни скелети на горгозаври се намират в музейни сбирки, тъй че този образец е единственият, който може да стане владеене на частни лица, означават от тръжната къща. 

" В кариерата си съм имала привилегията да работя и продавам доста изключителни и неповторими предмети, само че малко от тях имат способността да провокират учудване и да превземат въображението като този необикновен скелет на горгозавър ", споделя Касандра Хатън, световен началник на отдела за просвета и известна просвета на " Сотбис ". 

Предварителната оценка на тръжната къща за фосилизирания скелет е сред 5 милиона и 8 милиона $. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР