Форумът разширява обхвата си в условията на пазар на кандидата“Един

...
Форумът разширява обхвата си в условията на пазар на кандидата“Един
Коментари Харесай

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ – успешен начин за привличане на високообразовани кадри в тежък пазар на труда

Форумът уголемява обсега си в изискванията на „ пазар на претендента “

Един от най-сериозните проблеми пред растежа на фирмите в България е дефицитът на фрагменти. Тенденцията ще продължи да се утвърждава през 2018 година, и към този момент доближи непознати до момента равнища. Това се признава, както от представителите на локалния бизнес, по този начин и от откривателите на пазара и задграничните вложители.

Едно от решенията на казуса предлага „ Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот “ – най-голямото кариерно ревю в България, проведено от JobTiger с генералното спонсорство на Нестле България. Форумът предлага на младежите непосреден достъп до огромните компании, а на работодателите – опция да привлекат повече качествени млади чиновници.

„ Национални дни на кариерата “ 2018 ще се организира за 17-та година сред 13-и март и 5-и април в осем университетски града – София, Варна, Русе, Велико Търново,  Свищов, Бургас и Пловдив и за първи път в историята на форума – в Габрово. За пръв път след 2009 година форумът се разраства и това е резултат както на икономическата обстановка в страната, по този начин и на триумфа на „ Национални дни на кариерата “ през годините. Една от неповторимите характерности на събитието е, че по време на него се оферират работни места освен в най-големите стопански центрове, само че и в по-малки обитаеми места, покривайки много от българските райони.

„ Национални дни на кариерата “ всяка година се посещават от сред 15 и 20 хиляди младежи, като приблизително един на всеки шест гости сполучливо стартира работа или стаж. Това значи, че визитата на студентите и приключилите експерти на форума им дава добър късмет за старт в кариерата и то в едни от най-хубавите компании в страната.

Това, че форумът се организира на равнище научен град, прави събитието по-удобен и по-евтин метод за фирмите да доближат до доста от евентуалните гении, които към момента са свободни на пазара или не са се ориентирали кариерно. С присъединяване на един конгрес компаниите имат опция да се срещнат със студенти от разнообразни специалности и професионални посоки, и да предложат всички типове позиции в предприятието.

Затова ползата към ревюто се усилва с всяка година и към този момент доближи равнищата от преди рецесията. Като резултат от това през годините над 40000 души са намерили работа или стаж. Това е изключително значимо в този момент, когато намирането на нужните чиновници към този момент е въпрос на оцеляване за не един бизнес в България.

„ В последните години в България има изострен дефицит на инженери, електротехници и механически експерти.Това е и главната причина промишлеността да се развива, което доста ясно си проличава от покачвания интерес на бизнеса към градовете с механически университети. “ – сподели Светлозар Петров, шеф на JobTiger.

Като общоприет спонсор на „ Национални дни на кариерата – Добра кариера, Добър живот “ за 15-та поредна година, Нестле България цели да подкрепи младите в откриването на работа и да ги приготви за плавното прекосяване от академичната към професионалната сфера. „ Решението на казуса с дефицита на квалифицирани фрагменти се корени в общите старания за даване на опция за подготовка на младите и те да станат едни ефикасни бъдещи експерти. Ние в Нестле имаме вяра в техния капацитет и работим интензивно за тяхното развиване като им предлагаме действителна работа и стажантски стратегии. Дългосрочното ни партньорство с JobTiger, както и стратегиите за младежка претовареност, част от световната самодейност „ Нестле се нуждае от младите “, ни дават опция да предложим професионален път на стотици младежи и по този начин да помогнем и на младежите и на работодателите. “ – споделя Нели Ангелова, Мениджър Корпоративни връзки и Комуникации в „Нестле България“.

Тази година един от акцентите за пристигналите до залите ще бъде и усъвършенстваното потребителско преживяване. Посетителите ще имат  възможността да се потопят във виртуалната действителност (VR) на специфичните демонстрационни щандове. В София те ще са няколко на брой, на всеки щанд ще има налично друго наличие, тъй че единствено обиколилите цялото ревю ще съумеят да се насладят на всяка от виртуалните среди.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР