Формула 1 е най-популярното автомобилно състезание в света и вероятно

...
Формула 1 е най-популярното автомобилно състезание в света и вероятно
Коментари Харесай

Уникално ВИДЕО разкрива как пилотите във Формула 1 виждат пистата

Формула 1 е най-популярното автомобилно съревнование в света и евентуално на милони почитатели на конкуренцията най-малко един път им се е желало да се превъплатят в водачите и да седнат в болидите, с цел да видят какво е чувството, написа digital.bg.

Всеки от тях евентуално си е задавал въпроса какво в действителност виждат те, до момента в който преминат с огромна скорост през пистата и по какъв начин се приспособяват към бързо изменящите се условия на трасето? Сега от SkySports си партнираха с водача от Force India тима във Формула 1, Нико Хюлкенберг в забавен опит, с който в този момент притеглят вниманието ни.

Пилотът употребява смарт очила с технология за следене на очите на компанията Tobii и има пет ултратънки инфрачервени камери, следящи погледа му до момента в който се придвижва по спортното трасе, съобщи DigitalTrends. Проверката на огледалата, мигачите и другата инсталация се прави автоматизирано от тях, а клипа ни демонстрира по какъв начин се мести погледа на Нико Хюлкенберг и реакциите му свързани с другите събития на пистата. След като проучват информацията от този опит представителите на SkySports остават изключителни сюрпризирани от това какъв брой заети са очите му при шофирането с толкоз висока скорост.

Благодарение на огромния си опит самите водачи са упражнявали своя мозък да форсира придвижването на очите сред другите фокусни точки и да осъзнава нещата, които вижда доста по-бързо, спрямо елементарния човек. Разбира се това им разрешава доста по-бързо да вземат решения и да се приспособяват в обстановката макар високата скорост, с която се движат по пистата. Видеото демонстрира по какъв начин Нико Хюлкенберг влиза в пит-стопа и оправя своето огледало за една десета от секундата, което е положително доказателство за това какъв брой тренирани са очите на водачите във Формула 1.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР