Ford най-накрая показа електрическия си кросоувър, за който заговори още

...
Ford най-накрая показа електрическия си кросоувър, за който заговори още
Коментари Харесай

Ford представи нов електрически кросоувър за европейския пазар

Ford най-сетне сподели електрическия си кросоувър, за който заприказва още предходната година. Производителят показа електрически Explorer, който е " планиран за Европа " и е подобаващ както за тесни градски улици, по този начин и за разходки измежду природата през уикенда.     Той е относително стилен (с дължина под 4,5 метра по отношение на 5 метра на бензиновия SUV) и предлага улеснения като " спортни " седалки. Забележителното в тази ситуация, написа Engadget, е, че включва и няколко софтуерни нововъведения, които няма да намерите даже в по-високия клас електрически коли на Ford като Mustang Mach-E.    Електрическият Explorer има отвесен 15-инчов сензорен екран, който се плъзга нагоре и надолу, като автомобилният производител се възползва от преимуществата на електрифицирания дизайн, с цел да обезпечи голямо пространство за предпазване на конзолата и " шкафче " за полезности. Безжичното зареждане на телефона е общоприетоо, както и безжичните Android Auto и Apple CarPlay.     Петте камери и трите радарни датчика обезпечават нормалния за Ford набор от помощни средства за лидера, само че европейските консуматори за първи път ще имат достъп до функционалности като автоматизирана промяна на лентата - смяна на платното посредством натискане на педала. 
Все още не са налични множеството характерности, в това число пробегът. Ford обаче твърди, че моделът се зарежда от 10% до 80% за 25 минути.   

Компанията към този момент приема резервации за базовите си версии на Explorer и по-високия клас Explorer Premium преди стартирането им на пазара по-късно тази година. Макар че за окончателното ценообразуване искащите ще би трябвало да изчакат, Ford чака линията да започва от към 45 000 евро.   
Explorer е част от по-мащабна тактиката на компанията за въвеждане на седем електрически модела на европейския пазар до 2024 година, в това число компактния Puma и вана Transit. В последна сметка Ford се надява до 2030 година да електрифицира напълно своето портфолио от леки коли в Европа.     Този нов модел може да бъде от основно значение за електрическия преход на производителя. Освен че е по-практичен за европейските улици, той е и доста по-достъпен от Mach-E, който започва от към 62 000 евро, показват още от Engadget, като прибавят, че това е всеобщият електрически автомобил за транспорт на хора, който има късмет да доближи до по-широка публика.  3 милиарда $ загуба    Междувременно Ford разгласи, че чака подразделението на компанията за електрически транспортни средства да загуби 3 милиарда $ тази година, само че да реализира марж преди налози от 8% до края на 2026 г.     Миналата година Ford имаше загуба преди налози в размер на 600 млн. $ в Китай, беше на кантар в Европа и означи скромна облага от 400 млн. $ в Южна Америка.     По-голямата част от облагата преди лихви и налози - 9,2 милиарда Долара, производителят генерира в Северна Америка, показва статистика, представена от Reuters.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР