Ford изпробва нова технология, която автоматично ограничава скоростта на автомобилите

...
Ford изпробва нова технология, която автоматично ограничава скоростта на автомобилите
Коментари Харесай

Ford създава виртуални граници за ограничаване на скоростта

Ford тества нова технология, която автоматизирано лимитира скоростта на колите от марката, когато те навлязат в специфични зони с по-ниско ограничаване на скоростта. Към момента технологията минава през изпитателни проби в Кьолн, Германия и основава виртуални граници, които колите разпознават посредством към този момент наличните в тях датчици.
`Ford

По този метод от Ford желаят да лимитират оптималната скорост на колите си в тези зони, без това да зависи от водача. Така да вземем за пример, в случай че лидерът минава около зона с ограничаване 30км/ч, автомобилът автоматизирано ще понижи до посочената скорост. Към момента лидерът към момента има опция да реши дали да изключи функционалността и да кара с по-висока скорост.
`Ford

От Ford споделят, че системата може да бъде употребена от всички автомобилни производители с актуалните технологии, които се вграждат в модерните коли. Освен към учебни заведения и лечебни заведения, виртуалните граници могат да бъдат създавани и към зони със тапи, поправки и други.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР