Фондовете на известната инвеститорка Кати Ууд, включително Ark Innovation, са

...
Фондовете на известната инвеститорка Кати Ууд, включително Ark Innovation, са
Коментари Харесай

Известната инвеститорка Кати Ууд закупи акции на Coinbase за рекордните $352 милиона

Фондовете на известната инвеститорка Кати Ууд, в това число Ark Innovation, са закупили акции за внушителните $352 милиона на най-голямата американска борса за търговия с криптовалути Coinbase Global, оповестява Bloomberg. Вече обществената платформа за цифрови пари завършиха сесията с намаляване на цената от 1,7% като оценката на борсата се намалява с 43% по отношение на достигнатите $112 милиарда по време на дебюта.
 Coinbase се прави оценка на $86 милиарда след борсов дебют, стопира ли възходът на Bitcoin?
Coinbase се прави оценка на $86 милиарда след борсов дебют, стопира ли възходът на Bitcoin?

Bitcoin се отдръпна от историческия си връх

Къде влага Кати Ууд?

Кати Ууд се счита за един от най-хубавите вложители на нашето време. Тя е капиталов управител, който се концентрира основно в акции на растежа. Известна е с това, че сполучливо влага в компании, с най-висока възвращаемост. Част от тях са Tesla, Square, Invitae и 2U - посредством фонда Ark Investment.

Ark Investment, който е учреден от Ууд през 2014 година, влага в избран тип компании и има ограничавания към сдруженията, към които да насочи парите си. Опасенията към основаната в Ню Йорк компания се покачиха през последните месеци, откакто активите на борсово търгуваните ѝ фондове набъбнаха до $60 милиарда.

Листването на Coinbase на фондовата борса беше признато като исторически миг освен за компанията, само че и за криптовалутите като цяло. Дни преди събитието цените на криптоактивите се повишаваха, като биткойн мина рекордните $65 000 за токен, а доджкойн единствено за ден нарастна с 85% до над 10 цента. Това се случва за първи път в историята. По-късно обаче цените и на двете криптовалути отстъпиха от рекордните върхове.
 Криптовалутите към този момент костват $2 трлн.
Криптовалутите към този момент костват $2 трлн.

Повече от половината от тази стойност е в bitcoin

Лиса Елис, която е анализатор на MoffettNathanson, съобщи пред Bloomberg, че акциите на Coinbase скоро могат да доближат цена от 600 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР