Фондация Спаси човека“ се грижи в момента за 120 възрастни,

...
Фондация Спаси човека“ се грижи в момента за 120 възрастни,
Коментари Харесай

Йонка Иванова: Фондация Спаси човека се грижи в момента за 120 възрастни хора

Фондация " Спаси индивида “ се грижи сега за 120 възрастни, самотни хора. Имаме и млади фамилии с деца, които са в потребност. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ Йонка Иванова от фондация " Спаси индивида “. " Насочени сме най-вече в Северозападна България. Носим най-вече хранителни артикули. През два месеца посещаваме хората персонално. Пакетът ни е значителен, с цел да стига за 2 месеца. Доставяме и бяла техника, в случай че нещо се е счупило, не работи. Дрехи, обувки също. Хората нямат завивки в този регион. “

Нашата помощ е периодическа, на всеки 2 месеца сме при хората, за които се грижим, добави Иванова. " Те са подбрани, едни и същи, срещнали сме се с тях и са хора, които фактически имат потребност от помощ “.

Имаме две трасета, тъй като хората са доста, само че не можем да обхванем цяла България, това е неуместно, изясни Иванова. " Никой не взима нищо от фондацията, не взимаме заплати, не взимаме проценти. Едното трасе са селата към Враца, Монтана, Лом, Козлодуй, приказваме за 12-15 села там. Другото е – Плевен, Левски, Искър, отново приказваме за към 10-15 села към тези градове. Пътуваме най-вече събота и неделя “.

Отиваме в обещано село, влизаме в магазина на центъра и питаме – " има ли баба, дядо в потребност, който да живее зле “, изясни Иванова по какъв начин намират хората, на които би трябвало да оказват помощ. " И хората ни споделят, водят ни. " Има и хора, които злоупотребяват, пробват се. Но в случай че злоупотреби, ще злоупотреби еднократно, тъй като доста бързо се схващат тези неща. Но това пък не ни отхвърля. На фона на всички признателни хора, които към този момент са по-добре, злоупотребите някак си минават на назад във времето “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР