Фондация "Пътят на траките" представя третото издание на единствения по

...
Фондация "Пътят на траките" представя третото издание на единствения по
Коментари Харесай

Теодосий Спасов запалва Живият огън на традициите

Фондация "Пътят на траките " показва третото издание на единствения по рода си фестивал "Живият огън на традициите " под наслов "Символ и обред ", който ще се състои на 21, 22 и 23 септември в София. В парка на Военната академия фестивалът споделя за тези знаци и ритуали, които са съхранили вярата и духа ни, и са написали културно-историческото ни завещание. Как да се доближим до родовата памет на старите българи, представяща обичайни обреди, обичаи, фолклор и занаяти, излъчени през вековете до през днешния ден, до празничността на душите им, до мъдростта и образеца им?
Теодосий Спасов е лицето на фестивала "Живият огън на традициите ", който ще открие на 21 септември от 19 ч. Участват още отбор "Пирин ", Нина Николина с Етноджаз план, Берковската духова музика, отбор "Добруджа ".
Човек без памет е по-беден от човек без бъдеще - той даже не знае кой е. Зрителите ще видят занаятчийското майсторство и изключителния гений на българите в основаването на бита и културата, както и част от най-древните наши ритуали, обреди и обичаи, участвали във всекидневието на всяко българско семейство. Програмата на 22 септември предлага кулинарни изненади от България, занаяти от страната и света. Работилници по килимарство и българска бродерия се откриват от 11 ч. Час по-късно - работилници по национално пеене и танци. От 16 ч. стартира Чаената гала, проведена от посолството на Мароко. След това следва национално забавление с Берковската духова музика. От 19.30 ч. стартират русалийският ритуал "Калуш " и концерт на Фолклорния отбор "Пирин ". Забавления за дребни и огромни чакат гостите на 23 септември, а от 14 ч. е закриването на фестивала.
Цената на билета общо за трите дни е 10 лева Деца до 7 години не заплащат вход. Билети се продават в мрежата на "Ивентим ", научи ДУМА от Надя Атанасова, пиар и организация.


Теодосий Спасов


Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР