Фондация “Пътят на Траките организира третото издание на единствения по

...
Фондация “Пътят на Траките организира третото издание на единствения по
Коментари Харесай

Теодосий Спасов ще открие фестивала „Живият огън на традициите“

Фондация “Пътят на Траките ” провежда третото издание на единствения по рода си фестивал „ Живият огън на традициите ” под надпис „ Символ и обред “, който ще се организира в дните 21, 22 и 23 септември в София . В парк „ Военната Академия “ ще ви разкажем за тези знаци и ритуали, които са съхранили вярата и духа ни, които са написали културно-историческото ни завещание. Как да се доближим до родовата памет на старите българи, представяща обичайни обреди, обичаи, фолклор и занаяти, излъчени през вековете до през днешния ден, до празничността на душите им, до мъдростта и образеца им?

Ето и участниците, които са съпричастни с фестивала:

Теодосий Спасов лице на фестивала, Ансамбъл „ Пирин “ , Нина Николина с Етноджаз план, Берковска духова музика , Ансамбъл „ Добруджа “ .

Човек без памет е по-беден от човек без бъдеще - той даже не знае кой е.

Елате да си спомним…

Бъдете с нас, с цел да опознаете занаятчийското майсторство и изключителния гений на българите в основаването на бита и културата ни, с цел да видите част от най-древните български ритуали, обреди и обичаи, участвали в всекидневието на всяко българско семейство, да чуете музиката, която пулсира и танцува с ритъма на сърцата ни.

Цена на билет общо за трите дни 10лв.

Деца до 7 години –без вход

Билети за фестивала търсете в мрежата на Eventim
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР