Фондация „Информационни технологии и бъдещето на икономическата наука“ проведе първата

...
Фондация „Информационни технологии и бъдещето на икономическата наука“ проведе първата
Коментари Харесай

Индустрия 4.0 – време е за дигитална реформа на икономическата наука

Фондация „ Информационни технологии и бъдещето на икономическата просвета “ организира първата си конференция на тематика „ Индустрия 4.0 и Дигиталната промяна на икономическата просвета “.

Онлайн събитието бе намерено от Георги Велев създател на фондацията и нейния ръководител Стефан Стефанов. Двамата са създатели на „ Манифест за цифровата промяна на икономическата просвета “, който се явява израз на персонално разбиране, че без реализирането на тази промяна, европейските нации нямат шансове за ярко софтуерно бъдеще и почтена роля в четвърта индустриална гражданска война.

„ Осъществяването на идеята избрана като цифрова промяна на икономическата просвета би дала късмет освен на моите деца, само че и на всички останали. Въпреки старанието ни като родители да възпитаваме вярно, децата живеят и порастват в един нерешителен свят, свят който вместо да дава за идните генерации взима от тях - съобщи Велев, след което изясни какво би трябвало да имаме поради под „ цифрова промяна на икономическата просвета: развой на основаване, развиване, необятно разпространяване и всеобщо проучване – като доктрина и процедура – на програмните функционални структури на нов клас цифрови технологии за управническо моделиране на стопанската система на машиностроителното дружество... “

Георги Велев разясни, че шестмесечното проучване – като доктрина и процедура – на програмната функционална структура на този нов тип програмен продукт ще образува ново качество познание за ръководството на стопанската система на машиностроителните предприятия и корпорации. „ Знание доста по-истинно и потребно за индустриалната реалност от знанието, което в този момент се образува вследствие на петгодишно проучване на стопански дисциплини в международно най-престижни университети “, добави още той.

По време на конференцията бяха показани шест подценявани очевидности, от които в действителност произлиза концепцията за „ цифрова промяна на икономическата просвета “.

Първа подценявана нагледност: Икономическата просвета се явява висшо водеща просвета за политическото ръководство на бъдещето на народите в хода на историята на „ Индустрия 4.0 “, наричана още „ Втора машинна ера “.

Според създателите на манифеста, за всеки разумен човек е повече от явно, че в днешно време икономическата просвета е завоювала публично самопризнание, тъй като основава, развива и популяризира познание за редовно схващане, а оттова - и за редовно осъзнато ръководство на развиването на индустриалния капитал (включително човешкия). В ерата на глобализма икономическата просвета е безспорен монополист и от тази позиция носи основна отговорност за бъдещето на човешката цивилизация.

Втора подценявана нагледност: Машиностроителната промишленост се явява висшо водеща за развиването на всички останали промишлености .

Ако някаква неведома мощ заличи всички машини на актуалния свят, това би довело до разрушителен апокалипсис, съпоставим с тотална нуклеарна война. Освен това те означават, че машиностроителната промишленост е мета промишленост – тя обезпечава машини освен за всички останали промишлености, само че и за самата себе си.

Трета подценявана нагледност: Научното познание за повсеместен модел на машиностроителното дружество се явява най-същественото познание, задача на икономическата просвета, и това го дефинира като базисно научно познание за стопанска система.

Машиностроителната промишленост се състои от голям брой машиностроителни предприятия, които обезпечават, за всички промишлености и за бита, машини и елементи за машини. Световното голям брой от машиностроителни предприятия прилича международното голям брой от хора. Тези хора са най-различни, само че всеки един от тях е различим посредством знанието за анатомичен и физиологичен модел на човешкото тяло. Същото е и с множеството машиностроителни предприятия – те са най-различни, само че всяко едно от тях е познаваемо посредством знанието за модел, който разказва неговото кардинално устройство и метод на действие като систематичен обект и индивид.

Четвърта подценявана нагледност: В историята на базисното научно познание за стопанска система ясно се виждат три инженерни талази на негово развиване – източник на тези талази е Съединени американски щати.

Първата инженерна вълна, в развиването на базисното научно познание за стопанска система, бележи времето на последното десетилетие на 19-ти век и първите две десетилетия на 20-ти век. Състои се във образуване, развиване и разпространяване на познание за операционно моделиране на процеси в предприятието. Тази вълна се свързва с имената на американските инженери Хенри Таун и Фредерик Тейлър.

Втората инженерна вълна, бележи времето на 3-то, 4-то и 5-то десетилетие на 20-ти век и се състои във образуването и разпространяване на познание за ръководство на производството с фокус „ качество “.

Третата инженерна вълна пък е обвързвана се с компютърното моделиране на процесите „ продажби”, „ производство” и „ доставки за производство”. Това познание получава определение посредством понятията MRP I - интегрирано компютърно моделиране на „ продажби”, „ производство” и „ доставки за производство” без да се регистрира индустриалния потенциал на предприятието и MRP II - същия тип познание, само че при отчитане на индустриалния потенциал.

Прикрепянето на доста и най-различни бизнес приложения към класическата MRP система се явява метод, който подсигурява забележителни пазарни триумфи (над 500 милиарда $ годишно) на актуалния „ ERP” програмен продукт. Но този метод води до доста отдалечаване на функционалната структура на всички модерни „ ERP” системи от познавателния универсализъм, който е характерен на функционалната структура на всяка чиста, без приложения, „ MRP” система. Това блокира пътя на развиването на този вид системи като незаменимо средство за превъзмогване на значителните недостатъци на базисното научно познание за стопанска система.

Петата подценявана нагледност: Базисното научно познание за стопанска система е към момента на средновековно равнище на историческо развиване, по отношение на базисното научно познание за медицина, и в този си тип то има основни функционални недостатъци.

Шеста подценявана нагледност: Дефектите на базисното научно познание за стопанска система водят до отрицателно развиване на човешкия капитал на европейския свят.

Дефектите на базисното научно познание за стопанска система държат това познание в положение на безусловно познавателно изтощение по отношение на един значителен стопански и политически познавателен недостиг: дефицитът от стойностни научни познания за стратегическо ръководство на развиването на публичната научно-изследователска и просветителна система.

Този недостиг стои в основата на съвкупната трудова некадърност на европейските обществени, научни и политически елити да създават и извършват в действителност ефикасни тактики за реализиране на национална сигурност посредством разработка и осъществяване на тактики за духовно-трудово развиване на физически наличния трудов капацитет на своите нации. Стратегии, които са къси, разбираеми и дават рационални учредения за религия и вяра за почтено и заслужено икономическо бъдеще на тези нации, в бъдещето на световния свят.

Какви още промени би трябвало да се подхващат, по отношение на световното бъдеще и началото на прехода на икономическата просвета от средновековно на модерно равнище на развиване, ще разберем на следващия ден, когато от фондацията ще показват останалите подценявани до момента очевидности.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР