Фондация Български спорт възнамерява да създаде дом за възрастни спортисти.

...
Фондация Български спорт възнамерява да създаде дом за възрастни спортисти.
Коментари Харесай

Страхотен Цено Ценов, намери начин да помогне на треньорите, дали живота си за българския спорт

Фондация " Български спорт " има намерение да сътвори дом за възрастни спортисти. Това разгласи шефът на европейската битка Цено Ценов пред Novsport.com.

" Много държим да създадем дом за възрастни спортисти. Място, където да се отдаде заслуженото на хора, които са си отишли от спорта от дълго време, само че с огромни усложнения в старините си.

 Снимка 318387
Източник:

Това не може да стане без присъединяване на Министерството. То постоянно е било " за ". Необходимо е място, което да се пригоди, тъй като да се построи е много по-сложно. Те като отидат там ще дават част от пенсията си, а другата част за грижите ще поемем ние или страната.

 Цено Ценов с ново влиятелно отличие
Цено Ценов с ново влиятелно отличие

Приносът на българския управленец не остава неусетен

Не държим да бъде в София. Може да е близо до минерални извори, да вземем за пример. Има няколко вида хора. Едните желаят да си изкарат старините там, други да останат единствено за зимата и трети, които ще идват за по няколко месеца. Необходим е и медицински контрол. Хора, които да се грижат тези хора да си пият хапчетата и така нататък Един човечен жест, който те заслужават. И не става дума единствено за елитни спортисти, а за хора, които цялостен живот са били треньори или деятели. Никой няма да желае да отиде там, в случай че не е заставен. Това нещо би трябвало да се направи, само че не с комерсиална цел, а с благотворителна.

 Снимка 292619
Източник:

Също по този начин, дружно с БОК, бихме желали за възстановим един народен комитет за феърплей. В България се приказва доста за фейрплей, само че нищо не се прави. Това е европейско придвижване, не е игра. Фондацията би желала посредством сходен съвет да помогне за основаване на непрекъснато настояща система, която да подтиква всевъзможни прояви на феърплей. Едно от нещата, които съм забелязал в български спорт, изключително в по-младото потомство е, че то не е осведомено с някои неписани закони. Даже по медиите се появяват заглавия като " разкърти ", " унизи ", " прегази ". Как ще кажеш за спортно мероприятие, че някой като те е победил, значи те е унизил? Състезателите не би трябвало да бъдат врагове ", сподели Ценов.

 Цено Ценов остава началник на Европейската федерация по битка
Цено Ценов остава началник на Европейската федерация по битка

Делегати от 39 страни преизбраха българина

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР