Фондът обяви, че ще се съсредоточи върху високотехнологичните производствени и

...
Фондът обяви, че ще се съсредоточи върху високотехнологичните производствени и
Коментари Харесай

Китайски фонд ще се конкурира със SoftBank Vision Fund в областта на технологиите

Фондът разгласи, че ще се концентрира върху високотехнологичните индустриални и медицински технологии.

© Bobby Yip Държавната компания China Merchants се насочва към вложения в софтуерни стартъпи и ще се стреми да се оправи с задграничните съперници в страната. Основана през XIX век, компанията способства за развиването на корабоплаването в Китай, а в този момент счита да сътвори конкурентен фонд на SoftBank Vision Fund, написа Financial Times. Още по тематиката
Внезапната гибел на съпредседателя на HNA усложнява обстановката в компанията

Китайският конгломерат се преструктурира по отношение на настояванията на Пекин, лимитира дълга си и стопира интернационалната агресия
9 юли 2018
TBI Bank стартира да набира депозити на немския пазар

Банката ще предлага спестовните си артикули посредством паневропейската онлайн борса за влогове Raisin
8 юли 2018
Държавна китайска банка финансира Кирил Домусчиев

Споразумението за 94.15 млн. $ е за строителството на шест кораба на БМФ
8 юли 2018
Търговската война стартира да въздейства отрицателно на промишлеността в Съединени американски щати

Производителите се притесняват, че наложените мита ще усилят разноските им и ще понижат конкурентоспособността им
7 юли 2018
Конкуренцията пред новия фонд

Управлявана от страната, компанията е решена да се снабди с технология във време, в което вложителите от целия свят се борят за дял в процъфтяващия китайски софтуерен пазар.
Най-голямата и остаряла държавна компания разгласи този месец, че ще си партнира с лондонска компания, с цел да обезпечи финансиране от 100 милиарда юана (15 милиарда долара), като се концентрира върху китайски стартъпи.

" 15 милиарда $ може да наподобяват като капка в океана за Китай. Всички ние обаче би трябвало да рискуваме. Като се има поради развитата софтуерна промишленост на Китай, би трябвало да има възвращаемост на средствата ", разяснява Питър Фърман, основен изпълнителен шеф на China First Capital.

Фондът ще се споделя New Era и ще бъде директен съперник на този на SoftBank - Vision Fund, на стойност 100 милиарда $, както и с други огромни вложения, правени от водещи международни компании за частни финансови вложения като Sequoia Capital, Carlyle, KKR и Hillhouse Capital.

" Компанията постоянно е била доста значима за Китай в предишното, изключително що се отнася до промените ", споделя Ли Вей, професор по стопанска система в Университета за бизнес в Пекин. " Но не се занимават с технологии... Не е толкоз изненадващо, че подхващат такава стъпка, тъй като по този метод се усъвършенстват още веднъж ", прибавя той.

CMG към този момент е един от огромните международни вложители. След основаване на капиталовото си отделение China Merchants Capital през 2015 година е учредила 31 фонда, които би трябвало да обезпечат финансиране общо от най-малко 5 милиарда $.

Къде ще влага

Преди основаването на New Era най-големият фонд на China Merchants беше на стойност 60 милиарда юана. Без да споделя каквото и да било информация за капиталовата си активност, фондът разгласи, че ще се концентрира върху високотехнологичните индустриални и медицински технологии.

Инвестирането директно в китайски софтуерни компании е лимитирано за CMG, макар че е взела участие в набирането на средства от няколко огромни компании. През 2015 година China Merchants Bank се причисли към Apple, Tencent и Ant Financial, с цел да влагат общо 2.5 милиарда $ в Didi Chuxing, компания, която в този момент се прави оценка на 80 милиарда $.

CMG обаче постоянно се е различавала по ръководството си от другите държавни компании, защото е учредена преди основаването на Китайската комунистическа партия и се намира в Хонконг, отвън континентален Китай.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР