Фондът Innovation Capital, който работи чрез съфинансиране от Европейския фонд

...
Фондът Innovation Capital, който работи чрез съфинансиране от Европейския фонд
Коментари Харесай

Innovation Capital инвестира 100 хил. лева в компанията за протеинови бонбони Cardinal Bites

Фондът Innovation Capital, който работи посредством съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване пред Фонда на фондовете, влага 100 хиляди лв. в. Средствата ще се употребяват за усилване на пазарното наличие на компанията в България, като задачата е до 11 месеца бонбоните да навлязат в 700 търговски обекта в страната. Очаква се разгръщане на дистрибуцията и в други страни в района, в това число Румъния и Полша.

Портфолиото на Innovation С инвестицията Innovation Capital влиза в българското сдружение " Кардинал байтс " с 10-процентов дял, което прави оценка компанията на 1 млн. лева Това е третата поредна договорка на финансиране от фонда на хранителен стартъп в последните месеци, като по-рано тази година вложи а малко преди този момент влага и " Секторът на бързооборотните артикули демонстрира огромен капацитет, въпреки и да не е най-традиционния за VC фондовете ", изяснява капиталовият управител на договорката Явор Гочев.

" В момента виждаме извънредно огромен капацитет за нововъведения от екипи, които желаят да отговорят на търсенето на модерния клиент, a компании със здравословни артикули като Cardinal Bites се вписват идеално с нашите разбирания ", прибавя Гочев. Други пазари, в които фондът вижда капацитет, включват онлайн търговията, логистика опазването на здравето и IT бранша.
Реклама
Да стартираш бизнес в кондензиран пазар Когато основава Cardinal Bites през 2020 година, Жасмина Гевезиева получава съвета да се преориентира към различен бизнес, защото пазарът на здравословни барчета е пренаситен. Оказва се обаче, че огромната конкуренция не е проблем, не и за евентуалните вложители.

" Конкуренцията при другите видове барчета е доста огромна, само че Cardinal Bites дават вкусна опция, поднесена в друга опаковка и форма, като тази композиция дава опция за напредък и налагане на пазара ", изяснява Гочев. За да се откри като водач в бранша на здравословните десерти, Cardinal Bites ще вложи част от инвестицията на Innovation Capital в маркетингови старания, върху които към този момент сътрудничи с рекламната организация The Locals. В момента екипът създава и нов четвърти усет, с който да разшири гамата от артикули, които предлага в 150 обекта на нашия пазар. Очаква се в идващите месеци да стартира да продава бонбоните си в Румъния и Полша, където към този момент организира диалози с локални дистрибутори.
Свързани публикации Vitosha Venture Partners търси претенденти за акселераторската си стратегия 1 октомври 2022, 11:33 Фондът с дял в Payhawk " МФГ инвест " ще търси 6 млн. лева от борсата 22 септември 2022, 06:47 Българският стартъп FoodObox за храни с изтичащ период притегля 300 хиляди евро 12 септември 2022, 14:43 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Start Up
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР