Фонд “Земеделие” започна в четвъртък изплащане на евросубсидии за инвестиции

...
Фонд “Земеделие” започна в четвъртък изплащане на евросубсидии за инвестиции
Коментари Харесай

Фонд Земеделие отпуска средства за пчелари и лозя

Фонд “Земеделие” стартира в четвъртък погашение на евросубсидии за вложения в пчеларството, осъществени със средства от Националната стратегия по пчеларство, оповестиха от ведомството.

За финансовата 2020 година са подписани 1708 контракта за близо 6 млн. лева (5 950 347 лева.). Крайният период за осъществяване на вложенията и подаване на заявление за заплащане е продължен до 31 август, излиза наяве от систематизираните данни.

Важно условие е претендентът да има годна регистрация като аграрни собственик в регистъра на земеделските стопани на МЗХГ, да е подал настояща информация за пчелините и броя на пчелните фамилии в регистъра на пчелините воден от БАБХ, да няма отговорности към държавния бюджет, да не е осъждан.

Междувременно от 24 август до 31 август ще започва за даване на финансова помощ и по мярката " Преструктуриране и преработка на лозя “ от Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш за интервала 2019-2023 година

Реално с евросредства ще се подкрепя така наречен преработка на сортовия състав на насажденията, т.е. премахване, засаждане и създаване на подпорна структура, смяна на местонахождението на лозята и възстановяване на техниките за ръководство на лозята.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР