Фонд на фондовете избра фонд мениджър за управлението на Фонд

...
Фонд на фондовете избра фонд мениджър за управлението на Фонд
Коментари Харесай

Публични средства в размер на 75.3 млн. лв. се инвестират в малки и средни предприятия

Фонд на фондовете избра фонд управител за ръководството на Фонд Мецанин/ Растеж, като средствата са обезпечени по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване.

Мецанин финансирането е опция на обичайните благоприятни условия за привличане на финансов запас от страна на компаниите в страната, а имено банков заем, финансово финансиране и личната си облага.

На база осъществената оценка на предложенията на участниците за медиатор беше избран Бългериан Мецанин Партнърс ДЗЗД, Партньори в екипа са Иван Христанов, Евгени Ангелов, Диана Аладжова и Лоид Шулц. Освен посочените лица, членове на обединяването са Ривър Стикс Кепитъл ЕАД (с едноличен притежател на капитала Елвин Гури) и Елеонора Сърбова. Екипът се състои от експерти с дълготраен опит в ръководството на фондове за дялови вложения, както в България, по този начин и в чужбина. Партньорите са придобили своя професионален опит във водещи организации в областта на ръководството на вложения.

Бългериан Мецанин Партнърс ще ръководи 75.3 млн. лева, обществени средства, като се чака да притегли и в допълнение частно финансиране от най-малко 28.5 млн. лева

Инвестициите на фонда ще доведат до увеличение на продуктивността и експортния капацитет на българския бизнес. Инструментът ще поддържа развиването на конкурентоспособността на дребните и междинни предприятия в зрял стадий на развиване. Чрез него ще се обезпечи достъп до различна форма на финансиране за компании с проекти за разширение и възстановяване на активността, в това число и за нахлуване на нови пазари.

Размерът на вложенията във всяко дружество ще е в диапазон от 4.9 млн. лева до 13.7 млн. лева

Инвестиционният интервал на инструмента ще продължи до края на 2023 година.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР