Фолксваген“, най-вероятно, ще построи новия си автомобилен завод в турския

...
Фолксваген“, най-вероятно, ще построи новия си автомобилен завод в турския
Коментари Харесай

“Ханделсблат”: “Фолксваген” ще строи завода си в Турция

„ Фолксваген “, най-вероятно, ще построи новия си авто цех в турския град Измир, оповестява водещото немско бизнес издание „ Ханделсблат “.

По информация на вестника, изборът на стратегическия екип на автомобилния тръст, най-вероятно, ще се спре върху Турция, само че към момента следва да бъдат прегледани спомагателни фактори, преди да се вземе дефинитивно решение.

Стратегическите специалисти на концерна „ Фолксваген ” имат за задача да предложат място за създаване на нов цех. Основните условия са той да бъде издигнат в страна с ниски заплати и положителни търговски благоприятни условия. Унгария и Полша са зачеркнати бързо от листата и в него остават Румъния, Сърбия, България и Турция.

По предварителна информация, окончателният избор ще бъде Турция. Независимо, че политическата конюнктура в страната е усложнена, върху решението на специалистите са повлияли няколко фактора:

Финанси – Правителството в Анкара има подготвеност да влага няколкостотин милиона за построяването на нов авто цех, най-вероятно в град Измир. Сумата би покрила огромна част от плануваните капиталови разноски, изчислени на 1,3 милиарда евро.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР