focus-news.netБританското правителство заяви, че гласуването на депутатите, за да си

...
focus-news.netБританското правителство заяви, че гласуването на депутатите, за да си
Коментари Харесай

AFP: „Гласуването на британските депутати за по-голяма роля относно Брекзит е „опасно“

focus-news.net

Британското държавно управление съобщи, че гласуването на депутатите, с цел да си дадат властта да изразят желанията си сред другите разновидности на Брекзит, слага „ рисков, непредвидим казус за бъдещето “, оповестява AFP.

Министерството по Брекзит съобщи, че е „ разочароващо “, че гласуването е признато от Народното събрание и предизвести, че „ всички обсъждани разновидности би трябвало да бъдат реализирани при договаряния с Европейски Съюз “.

 Ето и хронологията: 

С невиждан избор в нощта против вторник британските депутати взеха решение да поемат контрола над Brexit, отнемайки тези пълномощия от Камарата на общините. Така Народното събрание към този момент има властта да гласоподава за другите варианти за излизане от Европейския съюз, оповестява Би Би Си.

Поправката, внесена от депутата реакционер Оливър Летуин, беше призната с 329 против 302 гласа. Трима министри подадоха оставки, с цел да могат да упражнят правото си на глас. Постовете си напущат министърът на външните работи Алистър Бърт, на бизнеса - Ричард Харингтън, и опазването на здравето - Стив Брайн. 

Изменението налага смяна в разпоредбите на съвещанието на Народното събрание в сряда, с цел да се даде време за гласоподаване за разнообразни разновидности за Brexit. Това ще позволи да бъде проведена серия от гласувания, в това число за оставане в единния пазар, за нов референдум и даже за анулация на излизането от Европейски Съюз.

Това е следващото проваляне за премиера Тереза Мей, която опитва да откри поддръжка за приемане на съглашението за излизане, контрактувано с Брюксел и отхвърлено два пъти от депутатите.

Обединеното кралство трябваше да напусне Европейския съюз на 29 март, само че предходната седмица Мей се контракти с европейските водачи Brexit да се отсрочи - за 22 май, в случай че Народното събрание утвърди нейното съглашение за развода тази седмица, и за 12 април, в случай че не го утвърди./ Нова тв

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР