Фланелка, носена от легендарния бейзболист Бейб Рут, се превърна в

...
Фланелка, носена от легендарния бейзболист Бейб Рут, се превърна в
Коментари Харесай

Рекорд: Продадоха фланелка на Бейб Рут за над 5 милиона долара

Фланелка, носена от именития бейзболист Бейб Рут, се трансформира в най-скъпия продаден състезателен исторически предмет.

Фланелката бе продадена за 5,64 милиона $ на търг в Ню Йорк в събота. По този метод бе усъвършенстван досегашният връх от 4,4 милиона $, подложен през 2012-а, също за една от фланелките на Рут в Ню Йорк Янкис.

Ценната фланелка е от интервала сред 1928 и 1930, когато Рут е в ролята на млада суперзвезда.

"Наследството и смисъла на Бейб Рут към бейзболната игра и известната американска просвета е недостижима от нито една друга фигура в историята на тази страна ", съобщи президентът на Аукцион Хънт Дейвид Хънт, осъществил продажбата.

"Въпреки че рекордните цени, достигнати през днешния ден, несъмнено са впечатляващи, не съм сюрпризиран въобще поради невероятните материали и митичния статус на Бейб в историята на тази страна. "

Рекордната фланелка е един от 400-те предмета, които фамилията на Рут и частни колекционери са дали за продажба. Идентичността на продавача и купувача не са оповестени обществено.

Бейб Рут играе 22 сезона в Мейджър Лийг Бейзбол и е считан за един от най-великите в историята на спорта. Той печели седем Световни серии и реализира редица върхове, някои от които са неподобрени и до през днешния ден. Той се отдръпва от спорта през 1935-а.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР