Флагманският спортен модел на японската марка Toyota, който разделя платформа

...
Флагманският спортен модел на японската марка Toyota, който разделя платформа
Коментари Харесай

Възраждат спортния флагман на Toyota Supra под нова марка

Флагманският състезателен модел на японската марка Toyota, който разделя платформа с новото BMW Z4, ще се появи на пазара през 2018 година.

Новата спортна кола на Toyota, която би трябвало да възроди класическия модел Supra, ще се създава под нов суббранд на компанията с името Gazoo, оповестява Autocar.

В създаването на колата, която би трябвало да дебютира идната година, вземат присъединяване експертите от заводския колектив на Тойота - Gazoo Racing.

Новата Supra споделя платформата с баварския роудстър BMW Z4 от трето потомство. Германските и японските експерти взаимно работят върху шасито на спортна кола от ново потомство от 2014 година насам.

По предварителни данни, флагманският състезателен модел на Toyota ще получи хибридна двигателна система с електрически мотор на предната ос и с цялостно предаване. Двигателната гама ще включва двулитров турбо мотор с мощ към 245 конски сили и трилитров шестцилиндров мотор с мощ 330 конски сили. И двата мотора ще се дават от компанията BMW.

В взаимозависимост от модификацията тежестта на автомобила ще варира от 1200 до 1500 кг. Външността на спортната кола ще бъде в духа на концепта FT-1, показан от Тойота през 2014 година.

Що се отнася до новото BMW Z4, немската серийна спортна кола ще дебютира също през идната година, като се предлага единствено във вид " роудстър ". Базовият мотор ще бъде с мощ о 251 к.с. и 350 Нм въртящ миг. Топ модификациите ще се оферират с " наточени " шестцилиндрови мотори с мощ 340 или 390 к.с. - според от пазара, на който се продават.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР