ФК ЦСКА 1948 и Левски не се победиха на Националния

...
ФК ЦСКА 1948 и Левски не се победиха на Националния
Коментари Харесай

Левски 6 месеца без победа извън Герена“

ФК ЦСКА 1948 и Левски не се победиха на Националния стадион - 0:0 в последния мач от 19-ия кръг в елита. Домакините могат да съжаляват, че не стигнаха до триумфа - с пропуски се отличи юношата на сините Георги Русев. Тимът в алено може да има искания и към рефера. Левски пък изигра следващия си призрачен дуел - след 0:0 против последния Етър преди седмица възпитаниците на Славиша Стоянович отново бяха кръгла нула в предни позиции. Затова не е и по никакъв начин изненадващо, че към този момент 6 месеца сините не са побеждавали отвън " Герена " в шампионата - за последно го сториха на 29 август предходната година, когато завоюваха с 4:0 против Монтана.
 Цветомир Найденов: Попов, пиле шарено, кой те прати на този мач?
Цветомир Найденов: Попов, пиле шарено, кой те прати на този мач?

" Защо коефициентите потеглиха нагоре откакто те назначиха? А? "

На пейката на ФК ЦСКА 1948 остана капитанът Галин Иванов, който има различия с управлението и през седмицата изяви предпочитание да напусне. При сините Славчев се контузи на последната подготовка преди мача и в халфовата линия започнаха Райнов и Даске. Левски разгласи линия на налагане на българи, само че в стартовия състав имаше 8 чужденци, а на пейката бяха... 6 юноши на клуба.

В началото новаците в елита демонстрираха зъби - Лясков центрира отляво, Марин стреля от близко, само че едва и в ръцете на Микулич. Сините дадоха отговор с продължителна офанзива, която обаче не приключи с удар. След това неточностите започнаха да изобилстват, играта бе накъсвана от нарушавания, а положения липсваха.
 ФК ЦСКА 1948 и Левски не се победиха - 0:0
Спорно присъждане направи малко по-интересно постното нулево реми сред ФК ЦСКА 1948 и Левски

Дузпа, симулация или засада - каква ли беше истината...

С придвижване на времето качеството падаше, а дейностите на двата отбора продължиха да бъде разпокъсана. В дейностите на Левски нямаше никаква концепция по какъв начин да бъде подхваната офанзива, да не приказваме тя да бъде развита, а най-после приключена. Така измина половин час без сините да са заплашили Даниел Наумов, нямаха даже изстрел - това споделяше всичко за качеството на играта им.

Символичните домакини бяха надалеч по-настъпателният и комбинативен отбор, макар че и те не успяваха да основат главоболия на Микулич. Все отново до заплаха се стигна в 31-ата минута, когато Русев откри Топузов в пеналта, само че на последния топката му избяга и той от дребен ъгъл не можа да нанесе съдбоносен шут. Малко по-късно Роберта подаде на Здравко Димитров в наказателното поле, само че той се замота и падна, без да има противник до него... В редиците на сините Билал Бари бе изцяло неосезаем, макар че си сменяше мястото с Насиру Мохамед.
 Цветомир Найденов към Никола Попов: С твоята несръчност, ти ме амбицираш още повече
Цветомир Найденов към Никола Попов: С твоята несръчност, ти ме амбицираш още повече

" И какво в този момент? 8-часов работен ден, статистики, Инстати... "

До почивката играта продължи да е безлична, изключително тази на Левски, която за следващ път бе кръгла нула, а шут на Топузов мина около десния дирек.

През втората част на терена се появи Галин Иванов. Георги Русев пък не съумя да оползотвори пас на Денислав Александров. Едва в 59-ата минута сините за първи път обстрелваха вратата на противника, а осъществяването на Тома Даске бе отчайващо неопределено. След това и Бари не съумя да засече тъкмо центриране на Рерас от левия фланг, а по-късно шут на нападателя бе блокиран.
 Красимир Балъков: Днес ВАР май влезе в действие, някой му сподели на индивида какво да отсъди
Балъков: Днес ВАР май влезе в действие, някой му сподели на индивида какво да отсъди

" Жълта спекулационна акция. Това споделям за Галин Иванов и тази обстановка "

В 75-ата минута Шопов центрира от фаул в пеналта, Русев се измъкна от защитата и стреля с глава, само че Микулич избави - най-чистото състояние в мача. Секунди по-късно удар на Чочев пък се оплете от външната страна на мрежата. В 79-ата минута бе и най-спорната обстановка, а претенциите на домакините за дузпа не бяха почетени. Левски продължи да е бледен в предни позиции макар няколко рокади. ФК ЦСКА 1948 пък пропусна да вкара - Микулич избави удар на Георги Русев от близко.

Така стражът резервира точката за отбора си. Сините за следващ път разочароваха, а единствената разтуха е, че напролет още не са позволили гол. И до момента в който в отбрана нещата са ненапълно добре, то в нахлуване ситуацията е ужасяващо.
 Никола Газдов: Забележително съдийство! Не е прелестно да губим точки против по-слаби противници...
Никола Газдов: Забележително съдийство! Не е прелестно да губим точки против по-слаби противници...

" Нервен мач "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР