ФК Спартак 1918 не са рекетьори, позициите там се заявяват

...
ФК Спартак 1918 не са рекетьори, позициите там се заявяват
Коментари Харесай

ФК ”Спартак 1918” ще получи 100 000 лв. за вековния си юбилей 


ФК „ Спартак 1918 ” не са рекетьори, позициите там се декларират ясно, от време на време и гневно. Това съобщи в пленарна зара зам.-председателят на общинския съвет доктор Янко Станев във връзка решението община Варна да поддържа със 100 хиляди лева честването на вековния празник на клуба, осведоми dnesplus.bg

Идеята беше подкрепена от комисията по финанси и бюджет през вчерашния ден, само че през днешния ден в дебатите прозвучаха упреци за рекет от страна на управлението на клуба, опасения за неравнопоставеност с останалите спортни клубове и други Спартаклии бяха посъветвани да вършат разлика сред ентусиазмът на почитателите и действителното ръководство на спортната база. В последна сметка надви мнението, че финансовата поддръжка от страна на общината е жест към историята и начален старт за възраждането на ФК ”Спартак 1918 ”.

Кулминацията на тържествата е планувана за 28 август. В програмата са планувани футболен мач с първокласен европейски тим, чието име към този момент се пази в загадка. Основната част от парите ще са за възнаграждения точно на гостуващия отбор и организационни и охранителни ограничения по осъществяване на срещата, гала по награждаването. Организаторите приготвят детски футболен шампионат, концерт и празненство с ветерани и спортни деятели, музейна колекция за вековната история на клуба, която ще бъде разказана в юбилейно издание с 5-хиляден тираж.

Предстои да бъде направено копие на царската сребърна шампионска купа от 1932 година, извоювана от клуба. От основаването си през 1918 година варненският футболен клуб се е именувал „ Български сокол ”, „ Шипченски сокол ” /1924г./, „ Спартак ” /1945г./, ЖСК ”Спартак ” /1969г./, „ Спартак ” /1985/, „ Спартак 1918 ” /2010/.

Д-р Янко Станев: „Няма спорт във Варна, който да не е подпомаган от общината, персонално знам в годините обратно кого и с какъв брой. Не сме оставали безучастни и тези от вас, които са били икономически ръководители в държавни и частни компании. Въпреки това би трябвало да признаем, че обществото е в дълг към спорта. „ Спартак 1918 ” в никакъв случай не е правил рекет, позициите там се показват ясно, от време на време и гневно. Днес с цел да се възроди клубът, му би трябвало единствено едно рамо. С момчетата в залата сме били съперници, само че обичам „ Спартак 1918 ” както и те. Призовавам сътрудниците да гласоподават тази поддръжка, тъй като стогодишнината ще се трансформира в стабилизация на клуба. Не съм почитател на „ Черно море ”, само че в тази зала в продължение на 27 години съм подкрепял всички действия, с които се устоя клубът. Отдалечете се от политическите сметки, който се пробва да го прави, е сбъркал, и гласувайте за едно положително дело.“
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР