Физическото натоварване, в това число и сексът, увеличава опасността от

...
Физическото натоварване, в това число и сексът, увеличава опасността от
Коментари Харесай

Да, сексът убива!

Физическото натоварване, включително и сексът, усилва заплахата от инфаркт. Това важи най-много за тези от нас, които не спортуват постоянно. Екип от медицинския център " Тъфтс " в Бостън проучва информацията от 14 разнообразни проучвания, с цел да открие връзката сред упражненията, секса и риска от инфаркт. Американските учени доближават до заключението, че хората, които упражняват, са 3,5 пъти по-застрашени от сърдечен удар, в сравнение с тези, които не вършат нищо. По-време на секс или незабавно по-късно рискът е 2,7 пъти по-голям.

Според Джесика Полър от центъра „ Тъфтс” заплахата е в действителност огромна, само че тя е в действие единствено за стеснен интервал от време – 1-2 часа по време на и след физическата или половата интензивност. С други думи – на 10 хиляди души случаите са 1 до 2 годишно.

Няма по какъв начин да не пренебрегнем обаче и проучванията, които потвърждават, че постоянната физическа интензивност понижава заплахата от инфаркт с към 30 %. Ако ги съвместим със заключенията на екипа от „ Тъфтс”, изводът е явен – би трябвало да заобикаляме неочакваните натоварвания или да ги превърнем в постоянни. Защото еднократният секс е в пъти по-рискован за сърцето, в сравнение с ежедневния.

Източник: Обекти.бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР