Физически ми призлява да слушам това, каза футболната легенда Рой

...
Физически ми призлява да слушам това, каза футболната легенда Рой
Коментари Харесай

И на мен ми призлява физически - но от акта, не от жеста

Физически ми призлява да чувам това, сподели футболната легенда Рой Кийн, до момента в който разясняваше мача по британската телевизия ITV, във връзка нацистките жестове и възгласи на десетина футболни хулигани на трибуните.

Часове след мача европейската преса гърми от отвращение от расизма на българските футболни ентусиасти. Смущаващият токсичен театър в София ще живее дълго в историята на спортния срам, написа " Гардиън ". Българските почитатели опозориха страната си, европейският футбол и, да се надяваме, надълбоко засрамиха президента Михайлов, продължава пратеникът на " Гардиън ". България може да бъде изключена от интернационалните футболни шампионати.

Ако жестовете и възгласите на футболните така наречен почитатели (вижте снимката) са опозорили страната, полицията на същата тази страна може да ги открие и накаже. Съмнително е, че ще го направи, тъй като

в тази страна има център, който действително ръководи и се употребява от същите тях при потребност

- да вземем за пример да омаскари с тяхното наличие митинг пред Съдебната палата против безалтернативния избор на нов основен прокурор. Което и се случи. И при други митинги. И постоянно преди избори. През останалото време те вилнеят по мачове. Или извършват и други задания.

И в случай че ви се коства, че агитките са безнаказани - по този начин е. Изглеждат освен безнаказани, ами и предпазени.

Ето за какво и на мен - сходно на Рой Кийн, който обаче не живее в България, ми призлява физически, само че освен до момента в който виждам мача.

А много по-силно ми прилошава, до момента в който чувам и виждам симбиозата на полицейски служби и прокуратура в България, при която тези с нацистките жестове или сходни на тях - са оставени да свършат каквото би трябвало. И до момента в който ръководещият " център ", друг от номиналното държавно управление, формиран от настоящ и предстоящ основен прокурор и козируващите им Министерство на вътрешните работи и полицейски служби прегазват закони и Конституция, с цел да се оправят с всеки, който пречи на безнаказаното му властване или даже единствено смее да надига сериозен глас против него...

Ако жестовете на група футболни ентусиасти опозоряват страната ни, какво я вършат същата наша страна не жестовете, а бандитските дейности на " центъра ", който не признава правосъдни актове - ненужно е да се дълбая в минали подвизи, задоволителен е произволът пред очите ни сега по случая " Полфрийман " - отекнал в медиите в Австралия и в дипломатическите среди.

Той беше освободен със правосъдно определение, което е влезнало в действие на 19 септември, само че оттогава е " похитен " (по думите на юриста му) в центъра за бежанци в Бусманци и Министерство на вътрешните работи и прокуратура си прехвълрят отговорността за какво не може да напусне нито това място, нито страната.

Призлява ми от демонстрацията на безотговорност

- по този начин ще бъде, да привикваме и да не развяваме решенията на съда. Законен съд ще е единствено оня, който извършва поръчките на " центъра ".

(Няма да приема офанзивата, че пазя палач, че пазя някакъв австралиец. Защитавам себе си и децата си, които живеят в страна, в която законите не се ползват даже от виновните за това. Представете си за минута, че вие сте на мястото на Полфийман - бихте ли желали законът да се приложи, в случай че съдът е постановил предварително освобождение, бихте ли желали най-малко да знаете за какво не се ползва...) Няма да свързвам случая " Полфрийман " и акцията на мача България - Англия и поради ролята на агитките (това е друга тема). Но

в България се ускори сатанизирането на всеки, който приказва за човешки права

искане на възбрана на организации, които пазят права и санкции за съдии, които не се харесват на " центъра ".

Ако нацистките жестове на стадиона опозоряват България, какво я прави изпращането от Иван Гешев на Българския хелзински комитет на две книги с тъкмо маркирани страници в тях, сходно на сцена от филмите за мафията, в които се изпращат злокобни знаци на предопределени жертви. Всъщност бъдещият основен прокурор - към този момент ги е показал и обществено.

Чакам Брюксел и европейската преса да се възмутят от тази чудовищна безалтернативност и безвластие, измежду която политически водачи треперят да не ги застигне и тях тоягата на " центъра ".

Реалност, която не е нацистки жест на стадиона, поради който България може да бъде изключена от футболните шампионати. А жесток акт, деяние на недосегаема воля, която погубва всяка вяра за правда, само че макар който Брюксел няма да изключи България от цивилизованите страни.

Така че прилошава ми - да, само че от акта, не от жеста.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Казусът "Полфрийман " (62)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР