Физически и юридически лица могат да подават уведомления в РИОСВ-Враца

...
Физически и юридически лица могат да подават уведомления в РИОСВ-Враца
Коментари Харесай

РИОСВ-Враца: 1 май е крайният срок за организиране на пунктове за охлюви

Физически и юридически лица могат да подават уведомления в РИОСВ-Враца за откриване на пунктове за изкупуване на охлюви в период до 1 май 2021г., а интервалът за събиране и изкупуване на живи охлюви за търговски цели или фермерско развъждане е от 10 май до 30 юни в това число.
Режимите, редът и изискванията за прилагане, изкупуване за търговия и изнасяне през граница на живи охлюви, черупки и месо от типовете лозов охлюв (Helix lucorum) и култивиран охлюв (Helix pomatia) са избрани със Заповед № РД-361 от 9 април 2004 година на министъра на околната среда и водите.
Съгласно тази заповед записаните пунктове би трябвало да бъдат оборудвани с хладно помещение за предпазване, подобаващ амбалаж (чували вид гаци) и превоз на живите охлюви, калибровъчно решето за пресяване на маломерните охлюви с диаметър на отворите 28 мм. Отговорниците на пунктовете са длъжни да върнат неотложно в природата маломерните охлюви, предадени при тях.
След приключване на периода, в който се одобряват уведомленията за организирането на пунктове за охлюви, лицата, направили нарушаване или неотговарящи на посочените условия, подлежат на наказания според член 124 от Закона за биологично многообразие. При определяне на нарушавания глобите за физически лица е санкция в размер от 100 до 1000 лева, а за юридическите – от 200 до 5000 лева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР