Фитнес на открито, цветна градина с пейки и осветление ще

...
Фитнес на открито, цветна градина с пейки и осветление ще
Коментари Харесай

Доброволци строят фитнес на открито

Фитнес навън, цветна градина с пейки и осветяване ще изградят доброволци в Каравелово. Мястото ще бъде завършено като екокът, той ще  е предопределен както за деца и младежи, по този начин и за техните родители.  За неговото изграждане са обезпечени 10 хиляди лв. по план на кметството в Каравелово. Този план взе участие в конкурс в границите на Националната акция „ Чиста околна среда “. В

него бяха позволени  907 плана от цялата страна, от които 232 са утвърдени за финансиране. Общо 75 597 700 лева са отпуснатите пари от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) за политики в региона на опазването и използването на съставените елементи на околната среда, напомни кметът на Каравелово Славка Червенкова.  

Радостно е, че измежду утвърдените планове е и този на кметство Каравелово. Той е на стойност 10 хиляди лева, трудът за създаване на екомястото ще бъде безплатен, от доброволци от селото. Членовете на Сдружение „ Любен Каравелов “, членовете на пенсионерския клуб и младежите са подготвени да се включат незабавно, когато бъде даден старт на плана, съобщи Славка Червенкова.

Още един план на стойност 5000 лв. ще бъде осъществен в Каравелово. Неговото работно заглавие е „ Красота, основана от детските ръце и душа ”.  Той се финансира от „ Виваком - Регионален грант ”. С него ще бъде уредено занаятчийско  ателие, в което локални занаятчии ще образоват подрастващите. Шестима майстори към този момент са подготвени да посрещнат първите искащи. Тъкачката Ренета Стоянова,  дърворезбарите Димитър Паунов и Пенчо Божков,  шивачките на национални носии Людмила Керемдчиева и Ганка Ангелова ще образоват бъдещите занаятчии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР