Фискалният резерв към 5 юни е 10,2 млрд. лева. Там са

...
Фискалният резерв към 5 юни е 10,2 млрд. лева. Там са
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Не се страхуваме от ревизия, не сме пипали фискалния резерв

" Фискалният резерв към 5 юни е 10,2 милиарда лв.. Там са и парите 3,9 милиарда лв. на Сребърния фонд и към 4 милиарда лв. европейски средства. Не са разблокирани и не са харчени пари “, съобщи някогашният длъжностен министър председател Гълъб Донев пред bTV.

Донев бе безапелационен, че служебният кабинет не е пипал фискалния запас.

" Не се опасяваме от проверка “, добави той.  

" Заместник-министрите не са уволнени, а са освободени. Голяма част от тях желаеха да бъдат освободени от мен преди да пристигна постоянното държавно управление. За мен буди неразбиране фактът, че двете най-големи парламентарно показани обединения нямат фрагменти за втория ешалон на властта и оценят позитивно работата на служебния кабинет и експертизата на зам.-министрите.  Това е естествената процедура “, съобщи Донев.

Той акцентира, че е освободил към 50-60 души.

Донев разяснява и появилата се в медии информация, че в последните дни на ръководството на служебния кабинет са били разпределени 4 милиарда лв. за ремонта на пътищата през идващите четири години.

" Не знам по какъв начин сме ги раздали дали в чувалчета, или сакчета. Това е втората неистина ден, откакто служебното държавно управление
Всичко за Вашата сватба
съобщи властта. Няма никакви преведени пари на пътно-строителни компании. За първи път служебното държавно управление организира публични поръчки по пътното строителство. За да се проведат тези публични поръчки, те са стартирали в средата на февруари, в този момент са на заключителен стадий. Няма нито един подписан контракт и нито един преведен лев. Това го направихте, с цел да не се окаже постоянното държавно управление в обстановката, в която се оказахме ние – август встъпваме и няма нито един контракт за пътно поддържане, за пътни поправки, за зимното поддържане “, безапелационен бе Донев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg