Фискалният проблем на електронния бизнес и онлайн търговията се измерва

...
Фискалният проблем на електронния бизнес и онлайн търговията се измерва
Коментари Харесай

Данъчните следят онлайн търговията чрез куриерските фирми

" Фискалният проблем на електронния бизнес и онлайн търговията се мери с към 170 млн.лв. годишни загуби, които не са загуби на Национална агенция за приходите и на Министерство на финансите, а те са загуби на всички хора, откакто не постъпят в бюджета и не могат и да бъдат разходвани за публични цели ", това сподели на семинар със счетоводители и представители на бизнеса във Велико Търново представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

Той изясни, че данъчните към този момент наблюдават продажбите в обществените мрежи и електронните уеб сайтове през куриерските компании. " Електронната търговия у нас е електронна единствено на половина, за доставката се изисква пощальон и заплащането за нея е посредством натрапен платеж. А ние имаме цялостна и подробна информация за всички наложени платежи и в последните 4 година сме създали хиляди порверки и проверки и сме открили укрити доходи в размер над 300 млн. лева ", сподели Бъчваров.

Наредба Н – 18, която постанова на търговците да вкарат и да употребяват единствено лицензирания програмен продукт на приходната организация, изсветлява този бизнес и дава спомагателни гаранции на потребителите, тъй като те имат право да знаят кой стои зад избран уеб страница, разяснява Бъчваров. " Електронната ърговия не е по-различна от офлайн търговията, само че в последните 10 година тя е била изцяло сива територия, генерираща стотици милиони загуби за бюджета ", безапелационен бе той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР