First Republic Bank е в затруднение, a Федералната корпорация за

...
First Republic Bank е в затруднение, a Федералната корпорация за
Коментари Харесай

JPMorgan Chase влиза в наддаването за First Republic Bank

First Republic Bank е в усложнение, a Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите на Съединени американски щати (FDIC) се приготвя да сложи банката под разпродажба.

Според известията регулаторният орган е решил, че ситуацията на банката се е влошило до степен, при която към този момент няма време за търсене на избавление от частния бранш.

В момента FDIC, Министерството на финансите и Федералният запас водят незабавни полемики с финансовите институции по отношение на решението за закъсалия заемодател.

За тази цел FDIC изиска дефинитивни предложения за First Republic Bank от няколко банки, измежду които JPMorgan Chase, PNC Financial Services Group и Bank of America.

От банките беше поискано да дават детайлности като предлаганата цена и предстоящите разноски за фонда за обезпечаване на депозитите на организацията.

Според Wall Street Journal банките се конкурират за придобиване на First Republic при положение на държавно изземване, което може да се случи още този уикенд.


 


First Republic регистрира спад на депозитите с над $100 милиарда през първото тримесечие, а акциите й се намалиха с 43%, допринасяйки за общ седмичeн спад на акциите със 75%. Ако основаният в Сан Франциско заемодател банкрутира, това ще бъде третата американска банка, която прави това от март насам.

Участието на FDIC в търга за наличната институция остава непроверено. Преди това First Republic възнамеряваше или да сътвори “лоша банка ”, или да продаде избрани активи като скъпи бумаги и ипотечния си портфейл; тя обаче не получи поддръжка от по-големи банки или частни капиталови компании.

Банката има намерение да понижи салдото си и да намали разноските си посредством понижаване на възнагражденията на изпълнителните шефове, редуциране на офис площи и освобождение на към 20-25% от работната мощ през второто тримесечие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР