First Citizens Bank купува по-голямата част от бизнеса на Silicon

...
First Citizens Bank купува по-голямата част от бизнеса на Silicon
Коментари Харесай

First Citizens Bank купува фалирала Silicon Valley Bank

First Citizens Bank купува по-голямата част от бизнеса на Silicon Valley Bank , американският софтуерен заемодател, който банкрутира по-рано този месец, оповестява СиЕнЕн.

Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) разгласи, че е дала зелена светлина First-Citizens Bank & Trust Company да купи всички депозити и заеми на SVB, които са били трансферирани на мостова банка след нейния колапс.

Седемнадесет някогашни клонове на SVB ще стартират да работят като " Silicon Valley Bank, поделение на First Citizens Bank " от понеделник, заяви First Citizens. Клиентите на SVB би трябвало да продължат да употребяват настоящия си клон, до момента в който не получат уведомление от First Citizens Bank, че системите са преобразувани, с цел да разрешат банкиране с цялостно обслужване в по-широката й клонова мрежа, добави FDIC.

на 10 март, откакто клиенти изтеглиха 42 милиарда $ за един ден. Това беше вторият максимален банков банкрут в историята на Съединени американски щати след Washington Mutual през 2008 година

First Citizens разгласи, че ще поеме активи на SVB от 110 милиарда $, депозити от 56 милиарда $ и заеми от 72 милиарда $ . Той също по този начин е сключил съглашение с FDIC за обезпечаване на отбрана против евентуални кредитни загуби.

Тази транзакция употребява нашата солидна основа за прибавяне на забележителен мащаб, географско многообразие, завладяващи цифрови благоприятни условия и, най-важното, смислени решения за клиентите през целия им витален цикъл, уточни ръководителят и основен изпълнителен шеф на First Citizens Франк Б. Холдинг.

По-конкретно, ние сме поели ангажимент да надградим и запазим мощните връзки, които наследеният бизнес на SVB в Глобалния фонд за банкиране има с компаниите за дялово присъединяване и рисков капитал, добави той.
 Фалит на американска банка заплашва английския софтуерен бранш
Фалит на американска банка заплашва английския софтуерен бранш

Предупреждение от Лондон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР