Фирмите за финансови услуги, които работят във Великобритания, са прехвърлили

...
Фирмите за финансови услуги, които работят във Великобритания, са прехвърлили
Коментари Харесай

BREXIT е прогонил 7500 банкери и активи за 1.6 трлн. долара

Фирмите за финансови услуги, които работят във Англия, са трансферирали 7500 чиновници и активи за 1.2 трлн. паунда (1.6 трлн. щ. долара) в страни от Европейския съюз преди Островът да напусне публично общността. Експерти на "Ърнст и Янг " чакат отливът да продължи и през идните седмици.

В разбор, оповестен на 1 октомври, консултантската компания, която следи 222 от най-едрите финансови компании със забележителна активност в Англия, показва, че към 400 преразпределителни интервенции са били оповестени единствено през предишния месец. Откакто британците гласоподаваха през 2016-а да изоставен Европейски Съюз, финансовият отрасъл е разкрил 2850 нови работни позиции в общността, като най-предпочитаните дестинации са Дъблин, Люксембург и Франкфурт.

От 2021-а компаниите в европейската финансова столица ще изгубят правото си да оферират услуги на територията на Европейски Съюз. Те ще би трябвало да разчитат на уверенията на общността, че ще даде на Острова така наречен взаимност да реализира бизнес с консуматори от района, който обезпечава една четвърт от всички доходи на Лондон. Доколкото въобще не е несъмнено, че Европейски Съюз ще даде сходен достъп, финансовите играчи ще би трябвало да засилят наличието си на Континента.

"Джей Пи Моргън Чейз " е трансферирал както активи, по този начин и личен състав през последните седмици, а "Голдмън Сакс груп " възнамерява да реалокира още 100 чиновници в Европа. В разбора на "Ърнст и Янг " се показва също, че 24 компании за финансови услуги са оповестили, че ще трансферират активи отвън Англия поради несигурността към метода на непрекъснат достъп на лондонското Сити до потребителите от Европейски Съюз.

Засега британската столица към момента държи лъвския къс от активите на американските банки в Европа. Петте най-едри акули от Уолстрийт са подсигурили английските си поделения с главен капитал в размер на 136 милиарда щ. $ в края на 2019-а, против едвам 45 милиарда $ в Европа. Новите прехвърляния през идните месеци преди приключването на преходния интервал за BREXIT обаче се чака да притворят ножицата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР