Фирмите, които поддържат автомагистрала "Тракия" и пътищата от републиканската мрежа

...
Фирмите, които поддържат автомагистрала "Тракия" и пътищата от републиканската мрежа
Коментари Харесай

Фирмите за поддръжка на пътищата в Ямболска област са готови за посрещнат зимните предизвикателства

Фирмите, които поддържат автомагистрала "Тракия " и пътищата от републиканската мрежа на територията на Ямболска област, са подготвени да посрещнат предстоящото намаляване на температурите и снеговалежите през тази седмица, заяви шефът на Областното пътно ръководство инж. Галин Костов, съобщи Българска телеграфна агенция.

През последните дни температурите в региона са позитивни, продължаващите интензивни превалявания не са провокирали свлачища и наводнения на пътища.

Областното пътно ръководство поддържа 636 км републиканска пътна мрежа, от които 40 км са от автомагистрала "Тракия ". За обезпечаване на естественото придвижване по автомагистралата през зимата са обезпечени 13 пътнопочистващи машини, 1000 тона сол и 20 тона калциев дихлорид. По пътищата от първи, втори и трети клас ще работят други 66 профилирани машини. Разкрити са шест опорни пункта, в които са складирани нужните количества сол, калциев дихлорид и пясък, добави Костов.

При нужда на застрашените от снегонавявания сектори към пътния възел "Петолъчката " и на пътя за граничния пункт "Лесово " ще бъдат построени краткотрайни защитни огради с обща дължина четири километра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР