Фирмите, които извършват ремонт на трасето между граничния пункт Калотина“

...
Фирмите, които извършват ремонт на трасето между граничния пункт Калотина“
Коментари Харесай

Глобяват фирми заради лоша организация на движението по АМ Европа |

Фирмите, които правят ремонт на трасето сред граничния пункт „ Калотина “ и Драгоман от автомагистрала „ Европа “, ще бъдат санкционирани поради неприятната организация на придвижване в сектора. Регионалната дирекция за народен строителен надзор им изпрати предложения за сформиране на актове по реда на Закона за административните нарушавания и санкции. Санкцията, която може да им бъде наложена по закон, е сред 1000 лева и 5000 лева, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов разпореди инспекцията на сектора, откакто получи десетки сигнали от жители за безобразния метод, по който е проведено придвижването.
Началникът на Дирекцията за народен строителен надзор инж. Лиляна Петрова и специалисти от РДНСК Софийска област неотложно направиха инспекция на 11 януари т.г., показват от районното министерство.

Инспекторите са открили редица съществени пропуски по цялото трасе. В по-голямата част от пътя са установени съществени пропуски по краткотрайната организация на придвижването – липсват ограничаващи табели, светлинната сигнализация е незадоволителна, като светлинна сигнализация има само първоначално и края на трасето. Светлинна сигнализация и указателни знаци липсват и при прекачване на придвижването „ от ляво в дясно “ или от дясно в ляво “, а поставените ограничаващи табели са незадоволителни.

Установено е, че липсват знаци за вход или излаз към съществуващите пътища по трасето. Проверяващите са открили още, че тук-там пътните знаци са сложени на земята, облегнати на стойка, ограничаващите табели и знаците са нечисти, а краткотрайната маркировка е в неприятно положение.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ също е почнала инспекция, а резултатите би трябвало да са подготвени до края на тази седмица. АПИ ревизира плана за краткотрайна организация и възнамерява да глоби компаниите за нарушаването му.

Министър Гроздан Караджов се извинява на всички български и задгранични жители, които са били принудени да пътуват по рисковото трасе, показват от Министерство на регионалното развитие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР