Фиорентина се класира за полуфиналите на Купата на Италия след

...
Фиорентина се класира за полуфиналите на Купата на Италия след
Коментари Харесай

Фиорентина е на 1/2-финал за Купата на Италия след успех над биковете

Фиорентина се класира за полуфиналите на Купата на Италия след триумф с 2:1 над Торино. В герои за „ Ла Виола “ се трансфораха Лука Йович и Жонатан Иконе. В идващия кръг „ виолетовите “ ще се изправят против спечелилия от двойката Рома-Кремонезе.

орино стартира дуела по-агресивно и във втората минута Самуеле Ричи засече центриране в наказателното поле и нанесе добър удар, който обаче бе избавен по прелестен метод от Пиетро Терачано.

В 19-ата минута се стигна до първото съществено състояние за Фиорентина. Роландо Мандрагора получи топката на границата на наказателното поле и нанесе рисков изстрел, който обаче се отби в десния непряк дирек.

В края на първата част Фиорентина имаше още една добра опция. Додо центрира чудесно, Никола Миленкович избяга от своя надзирател и стреля с глава, само че малко над напречната греда.

Добрата игра на Фиорентина даде резултат в 65-ата минута. Алекса Терзич откри Лука Йович, който от близка отдалеченост с лекост вкара топката в мрежата с глава и изведе „ Ла Виола “ напред в резултата.

Торино опита да се върне в срещата в 86-ата минута, когато Алексей Миранчук опитва шанса си от далечна отдалеченост, само че опитът му мина на сантиметри над вратата.

Четири минути Фиорентина осъществя и второ попадение. Жонатан Иконе връхлетя върху отскочила топка в наказателното поле и с изстрел в долния ляв ъгъл повиши на 2:0.

В третата минута от добавеното време Артур Кабрал бе пропуснат в наказателното поле на Торино и от точката за дузпата насочи мощен удар, който срещна напречната греда.

Секунди по-късно Торино от нищото върна интригата. След груба неточност в отбранат на Фиорентина Ян Карамо се озова самичък против празната врата и безпроблемно върна Торино в срещата. Това обаче се оказа незадоволително и Фиорентина стигна до най-хубавите 4 в шампионата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР