Финландските депутати се споразумяха за спешно въвеждане на по-строги мерки

...
Финландските депутати се споразумяха за спешно въвеждане на по-строги мерки
Коментари Харесай

Финландия въвежда по-строги мерки към престъпниците с чуждестранен произход

Финландските депутати се споразумяха за незабавно въвеждане на по-строги ограничения против родени в чужбина нарушители. Това се случи, откакто обществеността се разбуни от информацията, че група мъже мигранти са задържани за хипотетични полови похищения против девойки.
Мерките могат да включват повишение на минималната присъда за полово принуждение над деца или лишаване на финландското поданство от наказани полови извършители с задграничен генезис, предава БГНЕС.
Полицията в столицата Хелзинки съобщи по-рано, че е задържала трима чужденци по съмнение за многочислени случаи на полово принуждение и обезчестяване на деца.
Двама от мъжете по-късно бяха освободени, а полицията уточни, че се чака публично третият човек да бъде упрекнат тази седмица.
През последните седмици в Оулу, финландски град, на към 200 километра южно от Северния полярен кръг, бяха осъществени серия сходни арести.
Тамошната полиция съобщи в петък, че е арестувала трима нови обвинени по отношение на четири следствия за хипотетично обезчестяване и полово принуждение над девойки на възраст под 15 години.
През декември 2018 година полицията в града арестува минимум девет обвинени, всички от които са пристигнали във Финландия като бежанци или лица, търсещи леговище, за хипотетични полови закононарушения против деца.
Полицията предизвести девойките и техните родители да се пазят от полови насилници, търсещи да привлекат жертви посредством обществените мрежи.
Въпреки всичко, годината с най-вече известия за полови закононарушения против деца през този век е 2011 година, преди идването във Финландия на рекордните 30 000 мигранти по време на миграционния скок от 2015-16.
След това съвсем 1700 отчета бяха изпратени на полицията, а измежду обвинените родените в чужбина са в седем % от случаите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР