Финландската социалдемократка Санна Марин е на път да стане най-младият

...
Финландската социалдемократка Санна Марин е на път да стане най-младият
Коментари Харесай

Най-младата премиерка в света Марин израснала в еднополов брак

Финландската социалдемократка Санна Марин е на път да стане най-младият началник на държавно управление в света на 34 години, съобщи Би Би Си, представена от clubz.bg.

Досегашната министърка на превоза беше определена от партията си да оглави кабинета, откакто министър-председателят Анти Рине подаде оставка през предходната седмица. Очаква се тя да постави клетва тази седмица.

Марин ще води левоцентристко съдружно държавно управление, формирано от пет партии.

Рине трябваше да си подаде оставката, откакто изгуби доверието на един от съдружните си сътрудници, който не беше удовлетворен от реакцията му на стачка в пощите, която се популяризира и в други браншове.

Когато поеме поста си, Марин ще бъде най-младият министър-председател в света. Колегите ѝ, които са в 30-те си години, са Джасинда Ардърн в Нова Зеландия, която е на 39 години, и Олекси Хонарчук в Украйна, който е на 35 години.

" Невидима "

Според финландските медии Марин е отгледана в " семейство на дъгата ", т.е. от еднополови сътрудници. Тя живее в нает апартамент дружно с майка си и партньорката ѝ.

Марин е споделила пред финландския уеб страницата Menaiset през 2015 година, че като дете се е чувствала „ невидима “, тъй като не е можела да приказва намерено за фамилията си.

Но е добавила, че майка ѝ постоянно я е подкрепяла я карала да има вяра, че може да направи всичко, което изиска.

Марин е първият член в фамилията, който е учил в университет.

Тя бързо се е издигнала в редиците на социалдемократите, оглавила градската администрация в град Тампере на 27-годишна възраст и станала депутатка през 2015 година.

Тя е министър на превоза и известията от юни и има 22-месечна щерка. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР