Финландската депутатка Ана Контула беше арестувана заедно с други членове

...
Финландската депутатка Ана Контула беше арестувана заедно с други членове
Коментари Харесай

Загрижена за Ивицата Газа финландска депутатка арестувана в Израел

Финландската депутатка Ана Контула беше задържана дружно с други членове на интернационална група за правата на индивида, откакто се опита да премине през граничната ограда сред Израел и линията Газа, заяви „ Хелзинки таймс “.
Състояща се от пет души група, част от групата „ Газа 2020 Прекъсване на обсадата “, се опита да притегли вниманието към филантропичната рецесия в Газа, преминавайки през бариерата, твърди Контула.
Депутатката е била арестувана от израелските управляващи в ареста повече от 10 часа. Парламентарен помощник на Контула съобщи, че управляващите се опитвали да я принудят да подпише изказване, с което признава повдигнати против нея обвинявания, в това число за възпрепятстване на следствието и застрашаване на публичната сигурност. Контула отказала, заяви в. “Джерузалем пост “.
Депутатката също се опитвала да притегли вниманието към търговията с оръжие сред Финландия и Израел. Контула прикани Финландия да спре покупките на оръжие от израелските компании, с цел да спре да поддържа нарушаванията на правата на индивида в Газа и бариерата на Западния бряг.
" Финландия поддържа заинтригуваните страни, които се възползват от продължаващата окупация и военна активност от Израел ", сподели Контула. " С придобиването на оръжейни системи от Израел Финландия също се възползва от развиването на технологията за оръжие, реализирана в окупираните региони. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР