Финландия ще експулсира девет дипломати от руското посолство в Хелзинки,

...
Финландия ще експулсира девет дипломати от руското посолство в Хелзинки,
Коментари Харесай

Финландия гони 9 руски дипломати, обвинени за разузнавачи

Финландия ще експулсира девет дипломати от съветското посолство в Хелзинки, обвинявайки ги, че работят по разследващи задания. Това оповестиха от администрацията на финландския президент във вторник.

„ Действията им са в несъгласие с Виенската спогодба за дипломатическите връзки “, се споделя в изказване на президентската институция, като се прибавя, че тя ще осведоми съветския дипломат за експулсирането.

Решението бе взето на среща сред финландския президент Саули Ниинистьо и министерския комитет по външна политика и сигурност на страната.

Северните съседи Норвегия и Швеция също изгониха съветски дипломати през последните месеци поради изказвания, че те в действителност са били чиновници на разузнаването. Москва отхвърли дипломатите ѝ да са взели участие в непозволени действия, като в отговор изгони норвежки и шведски дипломати.

Финландия се причисли към НАТО през април, с което разтревожи съседката си Русия.

Във вторник Ниинистьо и финландският министерски комитет по външна политика и сигурност осъдиха и, наричайки го филантропична и екологична злополука.

„ Експлозията бележи ескалация на войната по нов метод, причинявайки широкомащабни опустошения в Украйна както за цивилното население, по този начин и за околната среда “, прибавиха те.

Украйна упрекна Русия, че е взривила язовира в съзнателно военно закононарушение, до момента в който Кремъл съобщи, че саботажът е дело на самата Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР