Финландия съобщава за засилен трафик по границата с Русия след

...
Финландия съобщава за засилен трафик по границата с Русия след
Коментари Харесай

В кои държави предпочитат да отидат руснаците след частичната мобилизация?

Финландия оповестява за засилен трафик по границата с Русия след оповестената от съветския президент частична готовност. Километрични опашки има и на пропускателните пунктове сред Русия и Грузия. Руските военни не престават да изпращат повиквателни.

Москва, център за готовност на резервисти.

Руският боен министър разгласи, че мобилизирани ще бъдат 300 хиляди души. Увери, че в Украйна няма да бъдат изпращани донаборници и студенти, а повиквателни ще получат резервисти, които са служили през последните 5 години. Идват, обаче, известия за хора, над 40 и даже над 50 годишни, които са получили призовки. Твърди се, че активизират и студенти.

Този мъж е IT експерт без военна подготовка.

" Казвам се Виктор Бургреев. Кандидат съм за научна степен по стопански науки. Работя като IT експерт в Сбербанк. Получих повиквателно да се явя за преразглеждане на военна ми регистрация. Никога не съм служил в армията. Никога не съм бил наборник. Не съм с военна специалност. Никога не съм бил на образование не резервистите. След като получих документа здравето ми се утежни. Но ми споделиха, че моята здравна група попада в групата за активизиране в интервал на война ".

Записът с Виктор е от през вчерашния ден по обяд. В 15 часа той трябвало да замине. Казали му, че в началото го разпределят в Москва. А за по-късно - не знае нищо.

" Споменаха нещо за защита на страната, само че не знам нищо повече! ", добавя Виктор Бургреев.

Вече втори ден поради първата готовност в Русия от Втората Световна война доста руснаците напущат страната. Отиват в прилежащите страни с коли, колела, даже пешком.

Във Финландия граничната полиция оповестява, че към този момент трафика от Русия е под надзор.

" Аз съм от запаса, тъй че има възможност да бъда свикан. Независимо дали го желая или не. Вчера доведох няколко хора на извършване на покупки във Финландия. Днес направих същото ", споделя Сергей Алейник от Санкт Петербург.

Руските управляващи оповестиха, че мобилизацията не не разрешава резервистите да пътуват в чужбина с туристически визи.

" Всеки интелигентен човек се опълчва на войната и не желае да убива или да бъде погубен. Но обстановката е такава. Не мога да направя нищо ", споделя още Сергей Алейник.

За разлика от доста европейски страни Чехия разгласи, че няма да издава визи за руснаци, които бягат от родината си, поради мобилизацията.

Без визи, съветските жители могат да влязат в Грузия. Опашките от коли по границата не престават да нарастват.

Увеличен брой на пътуващите от Русия има също към Истанбул, Белград и Дубай. В Турция съветските жители могат да получат 3-месечна виза при идване на летищата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР