Финландия оглави тази година класация на ООН на държавите, където

...
Финландия оглави тази година класация на ООН на държавите, където
Коментари Харесай

Финландия води в световния индекс на щастието, следват я Норвегия и Дания


Финландия оглави тази година ранглиста на Организация на обединените нации на страните, където хората са най-щастливи, съобщи Асошиейтед прес.

Норвегия и Дания са на второ и на трето място в петия годишен Доклад на Организация на обединените нации за щастието по света.

Скандинавските страни обичайно окупират челните позиции в класацията, изготвяна по случай Международния ден на щастието, 20 март. Миналата година първа бе Норвегия, а по-миналата - Дания.

Челната десетка за 2018 година допълват Исландия, Швейцария, Холандия, Канада, Нова Зеландия, Швеция и Австралия.

Класацията е учредена на фактори като междинната дълготрайност на живота, обществената поддръжка и корупцията. Тази година за първи път в уравнението са включени и мигрантите.

Един от създателите на отчета, почетният професор по стопанска система в Университета на Британска Колумбия Джон Хелиуел, дефинира като най-поразителна констатация тази година " забележителната координация сред щастието на имигрантите и локалните " хора.

" Тези, които се реалокират в по-щастливи страни печелят, а тези, които отиват в по-малко щастливи страни - губят ", заключи той.

Мейк Викинг, основен изпълнителен шеф на копенхагенския Институт за проучване на щастието, разяснява, че разликите в щастието на мигрантите " демонстрират, че изискванията, в които живеем, са от значимо значение за нашето качество на живот, че щастието не е единствено въпрос на избор ".

Щастието в обществото наподобява е " заразно ", означи Хелиуел.

Викинг изясни челните позиции на скандинавските страни с това, че те основават подобаващи условия за добър живот. Техните поданици се радват на задоволително персонална независимост и обществена сигурност, които надвиват над обстоятелството, че те заплащат едни от най-високите налози в света, означи той.

Викинг заключи, че скандинавските страни " са положителни в това да трансформират благосъстоянието в богатство ".

Съединените щати са отстъпили от 14-о на 18-о място. Авторите на отчета изясняват това с няколко фактора - утежняването на рецесията в опазването на здравето, епидемията от затлъстяване, огромния брой наркозависими и страдащи от душевен разстройства. Те регистрират и по-голямото неравноправие в приходите спрямо други богати страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР