Финландия оглави тази година класация на ООН на държавите, където

...
Финландия оглави тази година класация на ООН на държавите, където
Коментари Харесай

Вижте кои са държавите, където хората са най-щастливи

Финландия оглави тази година ранглиста на Организация на обединените нации на страните, където хората са най-щастливи, съобщи Асошиейтед прес. Норвегия и Дания са на второ и на трето място в петия годишен Доклад на Организация на обединените нации за щастието по света.
Скандинавските страни обичайно окупират челните позиции в класацията, изготвяна по случайМеждународния ден на щастието, 20 март. Миналата година първа бе Норвегия, а по-миналата - Дания. Челната десетка за 2018 година допълват Исландия, Швейцария, Холандия, Канада, Нова Зеландия, Швеция и Австралия. Класацията е учредена на фактори като междинната дълготрайност на живота, обществената поддръжка и корупцията. Тази година за първи път в уравнението са включени и мигрантите.
Един от създателите на отчета, почетният професор по стопанска система в Университета на Британска Колумбия Джон Хелиуел, дефинира като най-поразителната констатация тази година забележителната координация сред щастието на имигрантите и локалните хора. "Тези, които се реалокират в по-щастливи страни печелят, а тези, които отиват в по-малко щастливи страни - губят ", заключи той.
Мейк Викинг, основен изпълнителен шеф на копенхагенския Институт за проучване на щастието, разяснява, че разликите в щастието на мигрантите демонстрират, че изискванията, в които живеем, са от значимо значение за нашето качество на живот, че щастието не е единствено въпрос на избор. Щастието в обществото наподобява е "заразно ", означи Хелиуел.
Викинг изясни челните позиции на скандинавските страни с това, че те основават подобаващи условия за добър живот. Техните поданици се радват на задоволително персонална независимост и обществена сигурност, които надвиват над обстоятелството, че те заплащат едни от най-високите налози в света, означи той. Викинг заключи, че скандинавските страни са положителни в това да трансформират благосъстоянието в богатство. Съединените щати са отстъпили от 14-о на 18-о място. Авторите на отчета изясняват това с няколко фактора - утежняването на рецесията в опазването на здравето, епидемията от затлъстяване, огромния брой наркозависими и страдащи от душевен разстройства.
Те регистрират и по-голямото неравноправие в приходите спрямо други богати страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР