Финландия бе обявена за страната с най-щастливо население за шеста

...
Финландия бе обявена за страната с най-щастливо население за шеста
Коментари Харесай

Финландия бе обявена за страната с най-щастливо население

Финландия бе оповестена за страната с най-щастливо население за шеста поредна година от Световния отчет за щастието, оповестен през днешния ден, съобщи ДПА. България е на 77-о място в класацията.

Според отчета след щастливите финландци се подреждат жителите на Дания, Исландия, Израел, Нидерландия, Швеция, Норвегия, Швейцария, Люксембург и Нова Зеландия.

Промени в челната тройка по отношение на предходната година няма. Израел обаче се изкачва стремглаво от 9-а позиция предходната година до четвърта, където измества Швейцария, която тази година слиза надолу до 8-о място.

Австрия и Австралия са надлежно на 11-а и 12-а позиция (запазват ги от предходната година), до момента в който Германия е на 16-о място, което е с две позиции по-надолу в класацията по отношение на предходната година. Канада, Ирландия и Съединени американски щати са надлежно на 13-о, 14-то и 15-то място. Русия е на 70-о място, 10 места напред спрямо предходната година.

Разкъсаните от войни Афганистан и Ливан остават двете най-нещастни страни в изследването.

България е на 77-о място в тазгодишния отчет, което е с осем позиции по-високо в класацията спрямо предходната година и с единадесет спрямо отчета отпреди две години. Тази година България е в тясното обграждане на Еквадор, Перу и Филипините, заемащи надлежно 74-то, 75-о и 76-о място преди нас. Трите страни директно след нас в класацията са Непал, Армения и Таджикистан.

От прилежащите страни Румъния е на 24-о място, Сърбия е на 45-о, Гърция – на 58-о, Република Северна Македония – на 87-о, Турция – на 106-о, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР