Финансовото стабилизиране на Топлофикация София е най-важната цел, която си

...
Финансовото стабилизиране на Топлофикация София е най-важната цел, която си
Коментари Харесай

Новият директор на Топлофикация София се ангажира с финансово стабилизиране на дружетвото


Финансовото стабилизиране на " Топлофикация София " е най-важната цел, която си слага новият изпълнителен шеф на сдружението Кремен Георгиев. Това заяви самият той през днешния ден пред публицисти след съвещанието на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). В отговор на въпрос по какъв начин сдружението ще се оправи с големите си финансови отговорности, Георгиев изясни, че това ще стане посредством понижаване на разноските, вярно систематизиране на паричните потоци и възстановяване на събираемостта. По думите му сега равнището на събираемост от клиентите е 75 %. „ До 100 % има доста “, разяснява той. Георгиев изясни, че към момента не е изцяло осведомен с детайлите и изиска малко време преди да разгласи тъкмо програмата си.
„ С магическа пръчка не става, едвам от дни съм на този пост, дайте ми няколко месеца и да осъществявам начертаната стратегия “, съобщи Георгиев. По думите му, новата политика ще е ориентирана и към възстановяване на доверието от страна на потребителите.

„ Топлофикация София “ няма да се откаже от частните правосъдни реализатори за събиране на задълженията си, само че политиката към този момент няма да е по този начин нападателна, ангажира се той в отговор на въпрос.

Инвестиционната стратегия на столичната топлофикация за 2018 година остава неизпълнена, само че съгласно шеф това се случва при всички ТЕЦ-ове в страната. „ Инвестиционната стратегия би трябвало да е амбициозна. Понякога 40% осъществяване е добър резултат “, счита изпълнителният шеф. Дружеството обаче регистрира нарастване на броя на клиентите си, като за предходната година те са с 3 хиляди повече.
Промяната в ръководството на „ Топлофикация София “ бе оповестена в началото на месеца. Кремен Георгиев смени Сашо Чакалски, който се задържа на поста изпълнителен шеф близо година. Дълговете на топлофикационното сдружение към „ Булгаргаз “ през този интервал се усилиха до 100 млн. лева и през предходната година бяха погасени от Български енергиен холдинг.

В рамките на днешното намерено съвещание в КЕВР бе прегледан отчетът на топлофикационното сдружение за изменение/допълнение на лицензията за произвеждане на електрическа сила по отношение на реорганизация и рационализация в Топлоелектрическа централа „ София Изток “. Според отчета на работната група, все още на подаване на заявката общо конфигурираните мощности в Топлоелектрическа централа „ София Изток” са: електрическа - 126 MWе и топлинна – 1 872 MWt.
С прегледаното заявление през днешния ден сдружението е поискало изменение на лицензията за „ произвеждане на електрическа и топлинна сила “ по отношение на въвеждане в употреба на турбогенератор № 4.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР